19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Рада ухвалила за основу законопроект щодо протимінної діяльності
Рада ухвалила за основу законопроект щодо протимінної діяльності

Рада ухвалила за основу законопроект щодо протимінної діяльності

КИЇВ. 16 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №2618 про внесення змін до Закону України "Про протимінну діяльність в Україні". Відповідне рішення підтримали 273 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Метою прийняття зазначеного проекту Закону є оптимізація системи протимінної діяльності в Україні та приведення окремих положень Закону у відповідність до існуючого законодавства в Україні шляхом внесення відповідних змін.

Так, законопроектом вносяться технічні зміни, а саме узгодження термінології. Також зазначається, що Кабмін не здійснює контроль за дотриманням законодавства у сфері протимінної діяльності,а забезпечує проведення держполітики у цій сфері та здійснює державне регулювання, а також координує діяльність міністерств та інших органів влади, які залучаються до проведення заходів у сфері протимінної діяльності.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Єгор Божок прокоментував результати чергового онлайн засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ 13 травня в рамках головування України з проблематики легких озброєнь, боєприпасів та мін та заявив, що у центрі уваги перебувала проблема мінної загрози в зоні розв’язаного РФ конфлікту на сході України та зусилля міжнародних урядових та неурядових організацій з її подолання.

Теги по теме
Верховная Рада Законопроект безопасность
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны