Аеропорт "Київ" відновив роботу, - Кличко
Аеропорт "Київ" відновив роботу, - Кличко

Аеропорт "Київ" відновив роботу, - Кличко

Міжнародний аеропорт "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) отримав дозвіл Державіаслужби на здійснення рейсів і відновив роботу. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу, який транслював "112 Україна".

"Хочу повідомити, що аеропорт "Київ" ім. Сікорського відновив роботу. - Авіакомпанії отримали дозвіл Державіаслужби на здійснення міжнародних рейсів з аеропорту" Київ", - сказав мер.

За словами Кличка, влада міста не закривала аеропорт. Авіакомпанії не могли виконувати рейси через заборону на міжнародне авіасполучення.

Також мер Києва зазначив, що влада розуміє всю складність ситуації, через яку аеропорт несе великі збитки.

"Щомісяця підприємство втрачає майже 27 млн гривень. Тому сьогодні є 3 варіанти рішення проблем аеропорту "Київ", щоб він зміг повноцінно відновити свою роботу. Так, перший варіант - скоротити витрати і звільнити частину співробітників… Другий варіант - збільшення доходів за допомогою встановлення мінімальних фіксованих ставок на авіа обслуговування та закріплення їх на законодавчому рівні. Це рішення має приймати Кабінет міністрів. А також третій варіант - необхідно здійснити розподіл пасажиропотоку в київському авіавузлу - між аеропортами "Бориспіль "і" Київ ", - зазначив мер.

Раніше повідомлялося, що аеропорт "Київ" скасував всі регулярні міжнародні рейси до 17 червня через карантин, який діє в Києві.

Як повідомлялося раніше, станом на 15 червня Київ і ще 10 областей не готові до ослаблення карантинних заходів через високий рівень інцидентності від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, 15 червня Україна відкрила всі пункти пропуску через державний кордон України для повітряного сполучення.

З 15 червня українці можуть літати без обмежень на кордоні в Албанію і США, з дотриманням карантину 14 днів - у Великої Британії, без обмежень на кордоні і з тестуванням після прибуття в Туреччину.

Теги по теме
Коронавирус Коронавирус в Украине Виталий Кличко
Источник материала
loader
loader