Сім пунктів не готові до проведення ЗНО у Києві
Сім пунктів не готові до проведення ЗНО у Києві

Сім пунктів не готові до проведення ЗНО у Києві

У Києві сім пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) не відповідають вимогам Міністерства охорони здоров’я. Про це повідомляє Держспоживслужба України.

"За результатами у 7 пунктах були виявлені порушення вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від "Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання та єдиного фахового вступного випробування в період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (Covid-19)". Зокрема, відсутній медичний працівник, співробітники недостатньо забезпечені засобами індивідуального захисту (маски медичні, рукавички), антисептичними та дезінфікуючими засобами, безконтактними термометрами", - заявили у службі.

Інші ж 95 пунктів, що пройшли перевірку, дозволили проводити ЗНО.

В цілому перевірку провели у 566 закладах, 500 з яких забезпечені медичними працівниками, засобами індивідуального захисту, санітарним та спеціальним одягом, дезінфікуючими, миючими, антисептичними засобами, безконтактними термометрами.

Також повідомляється, що 66 столичних дошкільних закладів виявилися не готовими до відновлення освітнього процесу в умовах послаблення протиепідемічних заходів, у 6 з них виявлено інфікований коронавірусом персонал.

Як повідомлялося раніше, Кабмін не планує відтерміновувати заплановане на 25 червня ЗНО. Тестування можуть перенести тільки в тому випадку, якщо на 100 тисяч жителів буде більше 60 активних хворих Covid-19. До того ж, учні, які завершують повну загальну середню освіту в 2019/2020 навчальному році, звільнені від проходження державної підсумкової атестації у зв’язку з карантином

Теги по теме
Коронавирус в Украине эпидемия коронавируса
Источник материала
loader
loader