Участь мешканців ОРДЛО у російському референдумі ставить під сумнів його результати, - МЗС
Участь мешканців ОРДЛО у російському референдумі ставить під сумнів його результати, - МЗС

Участь мешканців ОРДЛО у російському референдумі ставить під сумнів його результати, - МЗС

Участь мешканців окупованої території Донецької і Луганської областей з виданими російськими паспортами у референдумі про зміни до конституції РФ ставить під сумнів його результати. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Заяви про наміри РФ провести референдум серед мешканців окупованих областей України сприймаються як спроба порушення державного суверенітету та територіальної цілісності України.

"Рішення про масову видачу російських паспортів громадянам України на окупованих територіях Донбасу становить грубе втручання у внутрішні справи та є продовженням російських спроб повзучої анексії українського Донбасу", - йдеться у повідомленні.

У МЗС додали, що незаконна видача паспортів розглядається як свідомий крок, спрямований на руйнування мінських домовленостей.

"Незаконним як з точки зору українського законодавства, так і міжнародного права, стане проведення голосування і на території тимчасово окупованого Криму, так як і всі попередні так звані вибори, проведені окупаційною владою на території півострова. Це голосування буде проводитися також за російськими паспортами, незаконно нав’язаними населенню Криму", - заявили у МЗС.

Результати цього незаконного голосування на території тимчасово окупованого Криму будуть юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством.

Спільною відповіддю на незаконні дії РФ має бути посилення політико-дипломатичного та санкційного тиску на державу-агресора.

Як повдіомлялося, у РФ 1 липня проведуть голосування щодо поправок до Конституції. Думка росіян щодо поправок до Конституції, котрі обнулюють президентські терміни чинного глави держави Володимира Путіна, розділилася порівну.

Теги по теме
Россия ОРДЛО
Источник материала
loader
loader