У Житомирській області посилили карантин через коронавірус
У Житомирській області посилили карантин через коронавірус

У Житомирській області посилили карантин через коронавірус

У Житомирській області знову посилили карантин через збільшення кількості інфікованих коронавірусом. Про це заявив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

В області показник інцидентності становить 13,42 на 100 тис. населення, тоді як допустима норма - 12 осіб на 100 тис. населення.

"Всі члени комісії одноголосно підтримують думку про те, що попри всі застереження, заклики до самоізоляції та прохання носити засоби індивідуального захисту в громадських місцях, жителі області не усвідомлюють всіх ризиків і загроз, пов’язаних з коронавірусом", - написав Віталій Бунечко

Таким чином місцева влада прийняла рішення про: 

  • посилення контролю за дотримання населенням карантинних норм в приміщеннях та громадському транспорті (використання засобів індивідуального захисту, дотримання соцдистанції, використання дезінфікуючих засобів);
  • заборону роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області; 
  • заборону проведення масових заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб; 
  • заборону роботи закладів громадського харчування окрім літніх майданчиків; 
  • проводити релігійні заходи, богослужіння за умов дотримання карантинних норм.

В області планують провести перевірку роботи ринків та магазинів щодо дотримання карантинних заходів. Якщо виявлять порушення, до діяльність цих об'єктів буде призупинена.

Як повідомлялося, станом на 19 червня в Україні зафіксовано 34 984 випадки зараження коронавірусом. Протягом минулої доби зафіксовано рекордний приріст інфікування: захворіла 921 людина.

Теги по теме
Коронавирус в Украине Карантин эпидемия коронавируса
Источник материала
loader
loader