Наступника не шукайте: Путін не проти балотуватись в президенти Росії ще раз
Наступника не шукайте: Путін не проти балотуватись в президенти Росії ще раз

Наступника не шукайте: Путін не проти балотуватись в президенти Росії ще раз

Президент Росії Володимир Путін 20 червня не виключив, що балотуватиметься на новий термін. Водночас він уточнив, що це станеться, якщо поправки до конституції РФ таки ухвалять. Це дозволить "обнулити" його президентські терміни.

Що Путін сказав про новий президентський термін

Водночас Путін закликав чиновників не шукати йому наступника вже зараз, а зайнятися своєю безпосередньою роботою. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Россия 1", повідомляє 24 канал.

Він зауважив, що якщо поправки до конституції РФ не ухвалять, то через два роки російські чиновники кинуться шукати йому заміну. А Путін, мовляв, цього дуже не хотів би.

Я для себе ще нічого не вирішив. Я не виключаю можливості балотуватися, якщо це виникне в конституції. Подивимося, там видно буде,
– зазначив Путін.

Що відомо про "обнулення" президентських термінів Путіна

  • 10 березня цього року Держдума Росії схвалила поправку до конституції РФ про скасування обмеження на кількість президентських термінів.
  • Пізніше Володимир Путін підписав указ про голосування з питання схвалення змін до російської конституції. Його мали провести 22 квітня, однак перенесли через пандемію коронавірусу на 1 липня з можливістю дострокового голосування.
  • На всеросійське голосування буде винесено наступне питання: "Ви схвалюєте зміни до Конституції Російської Федерації?".
  • Поправки дозволять Путіну переобиратися в 2024 році й залишатися при владі аж до 2036 року. Цікаво, що тоді йому вже виповниться 84 роки.
Теги по теме
Россия Новости Украины Владимир Путин Новости политики Эмал Наби Конституция
Источник материала
loader
loader