США показали ракети "Джавелін", які відправляться в Україну – фото
США показали ракети "Джавелін", які відправляться в Україну – фото

США показали ракети "Джавелін", які відправляться в Україну – фото

В США вже готовий до відправлення військовий вантаж в Україну. Серед іншого там – протитанковий ракетний комплекс "Джавелін" (Javelin)

Фотографію з транспортування військового озброєння, серед якого ПТРК "Джавелін", опубліковано в твіттері Транспортного командування США.

"Військовослужбовці ВПС США, приписані до авіабази "Довер", вантажать озброєння по лінії іноземних військових продажів на літак компанії Atlas Air Worldwide, призначене для відправки в Україну", – йдеться в підписі до фотографії.

@usairforce Airmen assigned to Dover Air Force Base load foreign military sales equipment onto a @AtlasAirWW destined for Ukraine. The U.S. is committed to the sovereignty and territorial integrity of Ukraine. #PortDawgs #Togetherwedeliver @US_EUCOM pic.twitter.com/yQePhDAzJs

— USTRANSCOM (@US_TRANSCOM) June 21, 2020

Варто відзначити, що ця партія військового вантажу не перша, яку США відправляються в Україну в червні. 17 червня США відправили ракети "Джавелін" та боєприпаси для української армії на суму понад 60 мільйонів доларів.

Конгрес США затвердив пакет військової допомоги Україні на 250 мільйонів доларів. При цьому 50% з них має піти на реформування українського сектору безпеки й оборони. Але США надають не "живі" гроші, а можливість закупити військове обладнання або інших послуг у США на цю суму.

Теги по теме
США Новости Украины Новости политики Оружие Игорь Саджениця
Источник материала
loader
loader