Кличко пообіцяв виділити 30 млн гривень на нове житло для постраждалих від вибуху у Києві
Кличко пообіцяв виділити 30 млн гривень на нове житло для постраждалих від вибуху у Києві

Кличко пообіцяв виділити 30 млн гривень на нове житло для постраждалих від вибуху у Києві

Київська влада готова виділити з резервного фонду міста 30 мільйонів гривень на житло мешканцям будинку на Позняках, в якому 21 червня стався вибух.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час брифінгу 22 червня.

"Я сьогодні зранку був на нараді у прем’єр-міністра і запропонував варіант, як ми можемо допомогти постраждалим мешканцям. Половину коштів на житло для них може надати місто. А половину – виділити уряд. Київ готовий виділити з резервного фонду 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух", - розповів він.

За словами Кличка, прем’єр пообіцяв розглянути можливість допомоги від держави.

"Рятувальники вже добу працюють на місці трагедії. Розбирають завали, шукають людей, які могли там залишитися. На всіх поверхах будівлі встановили укріплювальні балки, аби будинок не обвалився. Також фахівці обстежують сусідні будинки. Щоб визначити, в якому вони стані і чи безпечні для проживання. Я був на місці події і вдень, і вчора ввечері. Хочу зазначити, що місто надає необхідну допомогу всім постраждалим мешканцям. До інтернату на Харківському шосе вже переселили 56 мешканців будинку, де стався вибух. Їх забезпечили харчуванням, медикаментами та всім необхідним", – додав мер Києва.

Читайте також:

Стан газових мереж у будинку на Позняках, в якому стався вибух, був задовільним - "Київгаз"

Як виглядає зруйнована вибухом багатоповерхівка на відео з квадрокоптера

"Замість кімнати залишилася суцільна діра": мешканка будинку у Києві, де пролунав вибух, розповіла про порятунок сусідом

Будинок, у якому прогримів вибух, доведеться демонтувати - Кличко

Источник материала
loader
loader