Опера Барселони зіграла концерт для 2 292 квітів: їх подарують медикам
Опера Барселони зіграла концерт для 2 292 квітів: їх подарують медикам

Опера Барселони зіграла концерт для 2 292 квітів: їх подарують медикам

Великий оперний театр Барселони "Лісеу" відзначив свій вихід з карантину незвичайним концертом. Замість слухачів у залі були присутні тисячі рослин, які згодом подарують медикам. 

Відео з концерту опублікували на YouTube-каналі оперного театру, передає CNN.

Це перший концерт оперного театру після більш ніж трьох місяців карантину. За словами організаторів, таким чином вони хотіли передати "абсурдність ситуації в епоху коронавірусу", яка позбавила людей можливості бути присутніми у залі. Крім цього, вони хотіли показати цінність мистецтва і природи і надії на повернення до нормального життя. 

У рамках "Концерту для біоценозу" струнний квартет виконав мініатюру Джаккомо Пуччіні "Хризантеми", яка нагадує реквієм. Попри відсутність людей у залі, в театрі дотримувалися усіх стандартних правил: попереджали про початок вистави, а музиканти виходили на уклін. 

"Природа просунулась до того, що зайняла місця, які ми вирвали з неї", - сказав виконавчий продюсер Еудженіо Ампудіо під час репетиції. 

Відео Опера в Барселоні, яка була зачинена на карантин, відкривається концертом для рослин

Концертом для рослин відкриється опера в Барселоні, яка майже три місяці була зачинена на карантин. Понад дві тисячі вазонів вже розставили на кріслах у партері. І 22 червня перед ними виступить струнний квартет із мініатюрою "Хризантеми" Джакомо Пуччіні. Для решти аудиторії – концерт транслюватимуть онлайн.

Источник материала
Поделиться сюжетом