Мільйони "змило" водою: на Закарпатті підрахували збитки від повені
Мільйони "змило" водою: на Закарпатті підрахували збитки від повені

Мільйони "змило" водою: на Закарпатті підрахували збитки від повені

Негода, що вирує ось уже кілька днів в Україні, завдала чималих збитків. Зокрема, на Закарпатті зруйновано дороги, мости та дамби, найбільше від повені постраждав Рахівський район. Шкоду від стихії вже оцінили у 125 мільйонів гривень.

"Через сильні зливи 23 червня відбулося різке підвищення рівня води на річці Тиса, десь на 4-5 метрів. Попередня вартість інфраструктурних збитків по області - це зруйновані дороги місцевого та державного значення, берегоукріплення, дамби, мости - 125 мільйонів гривень", ­- повідомив голова Закарпатської ОДА.

При цьому в ОДА поки не підрахували суму шкоди, яка була завдана приватним будинкам та домогосподарствам.

Загалом в області від стихії постраждали 12 населених пунктів у трьох районах. Затоплено 135 дворів і 40 га пасовищ. Пошкоджено 12 комунальних та 6 ділянок державних доріг. Зруйновано 5 підвісних мостів, а також пошкоджено 14 мостів, 5,7 км лісових доріг та 1 км підпірних стінок.

Нагадаємо, у західних областях впродовж декількох днів спостерігаються масштабні підтоплення в результаті негоди. 23 червня ДСНС оголосила червоний рівень небезпеки в Івано-Франківській і Чернівецькій областях. Жертвами стихії стали три людини.

Источник материала
loader
loader