У Мінфіні розповіли, коли повертатимуть кошти за пробне ЗНО
У Мінфіні розповіли, коли повертатимуть кошти за пробне ЗНО

У Мінфіні розповіли, коли повертатимуть кошти за пробне ЗНО

Усі учасники пробного ЗНО можуть повернути кошти, які вони заплатили за тестування, від 1 липня до 1 грудня 2020 року через відділення "ПриватБанку".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів. 

Зазначається, що відомство разом з МОН розробило найбільш спрощену процедуру повернення коштів через відділення банку.

Механізм повернення коштів виглядає так: Центр оцінювання якості освіти до 30 червня формує та передає базу даних МОН. До бази внесено інформацію, зокрема, про унікальний номер учасника пробного ЗНО. Він складається з десяти цифр і дозволяє правильно ідентифікувати особу. Також у базі наявні інша важлива інформація: ПІБ учасників; контактні номери телефонів; зазначені суми, що підлягають поверненню. МОН до 1 липня 2020 року передає цю базу "ПриватБанку".

Банк перевірятиме надану Міністерством освіти базу. Клієнтам фінустанови на рахунок автоматично перерахують необхідну суму коштів. Якщо рахунку в "ПриватБанку" немає, то на номер телефону учасника надійде смс-повідомлення з інформацією, що банк відкрив картку і перерахував на неї кошти. Для отримання картки необхідно прийти у відділення та предʼявити документ, що підтверджує особу.

У Мінфіні наголошують, що необхідно звернутися до відділення для отримання картки не пізніше 1 грудня 2020 року.

Як повідомлялося, уряд скасував рішення про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у понеділок, 15 червня. Пробне ЗНО з української мови та літератури було заплановано на 15 червня, з інших предметів – 17 червня. Під час пробного тестування з мови та літератури стався збій на сайтах українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Для участі у пробному ЗНО у 2020 році зареєструвались близько 219 осіб. Загальна кількість пробних тестувань ЗНО мала становити більше 362 тисячі. З держбюджету планується повернути учасникам пробного ЗНО 52 млн 450 тис. гривень.

Відео ЗНО на старті: все, що треба знати про проведення тестів на карантині

До ЗНО готові. Понад три мільйони масок та понад 100 тисяч літрів антисептиків вже розвезли по пунктах тестування. Незалежне зовнішнє оцінювання - із дотриманням усіх карантинних обмежень - розпочнеться 25 червня - абітурієнти здаватимуть математику. В аудиторіях буде до 15 учнів, усі мають бути в масках і здоровими.  

ЗНО на старті: все, що треба знати про проведення тестів на карантині

 

Источник материала
loader
loader