Справа MH17: Прокуратура Нідерландів представила нові докази, що літак збили з "Бука"
Справа MH17: Прокуратура Нідерландів представила нові докази, що літак збили з "Бука"

Справа MH17: Прокуратура Нідерландів представила нові докази, що літак збили з "Бука"

Прокуратура Нідерландів представила запис нових телефонних розмов, які доводять, що літак Boeing-777, що летів в Куала-Лумпур рейсом MH17 збили над Донбасом у 2014 році з установки "Бук", про яку говорили підозрювані. Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на нідерландське видання NRC.

У ході судового процесу у справі MH17, як пишуть ЗМІ, телефонні розмови на сьогоднішній день є найбільш конкретними доказами щодо трьох російських та одного українського підозрюваних.

Новий запис показує, що проросійські сепаратисти думали, що збили український винищувач.

У 16.48 вечора, незабаром після аварії MH17 на сході України, підозрюваний Леонід Харченко дзвонить підозрюваному Сергію Дубінському. "Ми вже на місці. Ми вже збили "Сушку", - говорить Харченко.

Пізніше ввечері, 19.52, Дубинський дзвонить підозрюваному Олегу Пулатову і запитує: "Скажіть, наш "Бук" стріляв чи ні?" Пулатов відповів: "Бук" збив "Сушку" після того, як "Сушка" збила "Боїнг".

Після цього Дубинський зателефонував головному підозрюваному Ігорю Гиркину, який очолював так звані ЗС "ДНР".

У прокуратурі нагадали, що ніяких інших літаків, крім MH17, 17 липня ніхто не збивав.

Нагадаємо, раніше прокурор у судових слуханнях у справі про МН17 заявив, що три громадянина Росії і один українець - Гиркин, Пулатов, Дубинський і Харченко, звинувачуються в тому, що відігравали керівну, організуючу і підтримуючу роль у розгортанні ЗРК "Бук", з якого 17 червня 2014 року в небі над Донбасом був збитий малайзійський літак. 

Теги по теме
MH17
Источник материала
loader
loader