Бойовики 8 разів відкривали вогонь на Донбасі та поцілили на подвір'я житлового будинку
Бойовики 8 разів відкривали вогонь на Донбасі та поцілили на подвір'я житлового будинку

Бойовики 8 разів відкривали вогонь на Донбасі та поцілили на подвір'я житлового будинку

За минулу добу, 28 червня, збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 82-ох мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Як 29 червня у ранковому зведенні повідомляє пресцентр штабу ООС, минулої доби окупанти наразили на небезпеку цивільне населення, підступно обстрілявши населений пункт Північне, поблизу Торецька. "Російсько-окупаційні війська випустили ракету з ПТУРа, яка потрапила на подвір'я житлового будинку. Також осколки пошкодили сусідні будівлі. На щастя, жертв серед цивільного населення немає", - йдеться у повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік Луганського ворог тричі обстрілював наші оборонні укріплення застосувавши артилерійські системи калібру 122 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. По захисниках Миронівського противник вів вогонь з мінометів 82-го калібру. Пізніше агресор активізувався біля Новозванівки, де задіяв ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", загарбники використали гранатомети різних систем, кулемети та стрілецьку зброю поблизу Старогнатівки, Авдіївки та Водяного.

Відео Життя після полону: найстарша бранка бойовиків на Донбасі вимагає надати їй оселю

Без житла, зі скаліченими ногами і жагою до боротьби. Найстарша колишня бранка бойовиків 72-річна Зінаїда Мальцева, яку звільнили з полону наприкінці минулого року, нині вимагає від влади надати їй оселю. За її словами, в окупованому Донбасі втратила не лише все майно, а й здоров'я. Її син - досі в тюрмі бойовиків, їх засудили разом за звинуваченням у шпигунстві.

Життя після полону: найстарша бранка бойовиків на Донбасі вимагає надати їй оселю

Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свою активність. За даними розвідки, 28 червня наші захисники знищили двох та поранили одного загарбника.

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська два рази порушили режим припинення вогню. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог двічі обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населеного пункту Хутір Вільний.

Зведення станом на 07:00 29 червня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення 28 червня збройні формування...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Неділя, 28 червня 2020 р.

Нагадаємо, 27 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122-мм, 120-мм та 82-мм міномети, гранатомети різних систем, протитанкові ракетні комплекси, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. На жаль, в результаті ворожих обстрілів Україна втратила одного мужнього воїна, ще троє військовослужбовців отримали поранення. 

Плейлист 95 відео Війна на Сході України. Актуальне

Найактуальніші новини зі Сходу України та зони проведення ООС дивіться у добірці сюжетів ТСН.

Війна на Сході України. Актуальне

 

Источник материала
loader
loader