У Донецьку бойовики втретє схопили українця Григорія Сінченка
У Донецьку бойовики втретє схопили українця Григорія Сінченка

У Донецьку бойовики втретє схопили українця Григорія Сінченка

КИЇВ. 30 червня. УНН. Проросійські бойовики в окупованому Донецьку втретє схопили 29-річного Григорія Сінченка – бранця, якому вдалося втекти з донецького ІТТ наприкінці травня. Про це Радіо Свобода повідомила мама хлопця Тетяна Гулевська, передає УНН.

"Григорія схопили у понеділок, 29 червня. Таку інформацію надав наш адвокат, який перебуває в Донецьку. За його даними, мого сина зараз утримують на території місцевого ІТТ, але точної інформації про його місцезнаходження немає", – розповіла жінка.

З її слів, тиждень тому підконтрольні Росії бойовики також затримали 26-річну сестру Григорія Сінченка Ольгу. Дівчину, за її словами, допитували, адже думали, що вона щось знає про брата. Проте на зв'язок він виходив лише з мамою.

"Ми переживали, що Григорія могли навіть убити. Але насправді він дивом утік. Декілька разів телефонував мені – просив допомогти з поверненням на мирну частину країни. У вівторок, 30 червня, йому мали б передати речі, необхідні для повернення, проте напередодні сина знову схопили. Ми боїмося, що йому загрожує фізична розправа та чергові тортури", - повідомила Гулевська.

Як зазначає видання, Григорій Сінченко, фактично, вже втретє у полоні російських гібридних сил. Вперше бойовики взяли його у полон ще у 2016 році. Хлопця звинуватили у роботі на користь України, але звільнили під час великого обміну в грудні 2017-го.

Вдруге хлопець потрапив у полон у жовтні 2019-го. У травні, як заявили в самій окупаційній адміністрації Донецька, йому вдалося втекти.

Нагадаємо, раніше бойовики "ЛНР" за допомогою тортур намагалися завербувати колишнього працівника української міліції.

Теги по теме
Донецкая область ДНР политзаключенные
Источник материала
loader
loader