Уряд хоче спростити процедуру приватизації держпідприємств
Уряд хоче спростити процедуру приватизації держпідприємств

Уряд хоче спростити процедуру приватизації держпідприємств

Уряд за участю Фонду державного майна (ФДМ) підготував комплексний законопроект, який повинен зафіксувати процедуру передачі об'єктів у приватну власність, поліпшити процедуру приватизації в Україні та забезпечити її інституційну спроможність. Про це під час засідання Національної ради рефом повідомив глава ФДМ Дмитро Сенниченко, передає прес-служба глави держави.

"Рішення про передачу об'єктів для приватизації повинен приймати Кабінет міністрів, якщо орган управління не має обґрунтованих причин залишити об'єкт у своїй власності, борги об'єкта перевищують 50% вартості активів, об'єкт використовується неефективно або не за цільовим призначенням, або перебуває в податковій заставі", - сказав він.

Також на засіданні Нацради реформ була представлена концепція реформи приватизації.

"В Україні у державній власності перебувають 3 600 підприємств. Кожне п'яте - збиткове, заборгованість по зарплаті в таких структурах становить 2,9 млрд грн. Саме тому важливо кардинально прискорити приватизаційний процес. За п'ять місяців 2020 року завдяки приватизації в бюджет перераховано 500 млн грн, оголошено понад 800 аукціонів", - розповів Сенниченко.

Голова ФДМ зазначив, що в 2020 році вдвічі збільшено кількість учасників приватизаційних аукціонів. Фонд також розробив інтернет-магазин, в якому розміщена інформація про приватизацію.

Теги по теме
реформа
Источник материала
loader
loader