У підземному ядерному бункері Херсонської ОДА відкрили Музей влади
У підземному ядерному бункері Херсонської ОДА відкрили Музей влади

У підземному ядерному бункері Херсонської ОДА відкрили Музей влади

У Херсонській облдержадміністрації у приміщенні укриття на випадок ядерного удару 30 червня відкрили Музей влади.

Про це повідомила Херсонська ОДА на своїй сторінці у Facebook.

"Беззаперечна цінність експонатів цього музею в тому, що вони розповідають про різні етапи розвитку нашої рідної Херсонщини, її безмежний потенціал та майбутнє, яке ми сьогодні створюємо разом", – зауважив під час відкриття голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Відео Архів плівок і музей фільмів: як зберігають раритетні стрічки на Київській кінофабриці

Більшість українських фільмів досі записують на гігантські бобіни, аби покласти на зберігання для майбутніх поколінь. У столиці є ціла фабрика, яка займається реставрацією старого і копіюванням нового кіно. Плівка - вважається довговічнішою за будь-які цифрові копії, але при цьому вкрай примхлива до умов зберігання.  

Зазначається, що після зняття карантинних обмежень у музеї усі охочу зможуть побачити раритетні телефонні апарати та апарати для селекторного зв’язку, меблі, друкарські машинки та радіоприймачі. В ОДА також додали, що нинішнє наповнення музею не остаточне. В облдержадміністрації уже запланували надати експозиції "людського обличчя", доповнивши її інформацією щодо особистостей, які керували Херсонщиною протягом усього часу. Окрім того, до кінця року тут мають з'явитися дві нові експозиції, тематичне наповнення яких поки що тримають у секреті.

У бункері облдержадміністрації відкрили музей Раритетні телефонні апарати та апарати для селекторного зв’язку, меблі,...

Опубліковано Херсонська обласна державна адміністрація Вівторок, 30 червня 2020 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що коронавірус може спричинити закриття близько 13 відсотків музеїв у світі. Майже кожен восьмий музей у світі може не впоратися з відновленням діяльності навіть після завершення пандемії та повного зняття карантинних обмежень. 

Відео Небачені шедеври: музей Ватикану відкрив для туристів раніше невідомі роботи Рафаеля Санті

Музей Ватикану відкрив для туристів раніше невідомі роботи геніального митця епохи відродження Рафаеля Санті. Виявили унікальні фрески у папському палаці випадково 5 років тому. З того часу тривали реставраційні роботи. На публіку малюнки планували показати ще у квітні, до 500-річчя від дня смерті генія, але через пандемію відкриття перенесли.  

Источник материала
Поделиться сюжетом