До України прибув літак з Італії з допомогою після повеней
До України прибув літак з Італії з допомогою після повеней

До України прибув літак з Італії з допомогою після повеней

Військовий літак з Італії прибув до України, аби допомогти ліквідувати наслідки повеней у західних регіонах України. Літак приземлився у Львові 30 червня. 

Про це йдеться в ТСН.16:45

На борту літака - 12 тонн вантажу для ліквідації повені. Помпи для відкачування води, рятувальні жилети, електростанції, надувні човни та намети - все це уряд Італії передав рятувальникам. Аварійне обладнання перевантажили у фуру, яка зараз прямує до Прикарпаття. Крім цього, ввечері до Львова прибуде ще один літак з Італії з гуманітарним вантажем.

"Зараз задіяні всі сили і засоби наших підрозділів для того щоб скоріше ліквідувати цю надзвичайну ситуацію", - сказав заступник голови ДСНС України Руслан Білошицький. Він також заявляв про необхідність обладнання для забезпечення роботи додаткових сил. 

Своєю чергою, представник італійських повітряних сил Сімоне Б‘янке наголосив, що Італія завжди готова допомогти, "де б не трапилося лихо, де б не була необхідність у цьому". Особливо - впродовж останнього періоду, який був дуже складним для усіх в світі.

Як повідомлялося, захід України потерпає від повеней, будинки та дороги затоплює, людей евакуюють. Після сильних опадів утворилися потоки, які розливаються та псують все на своєму шляху у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, та Закарпатській областях. Відомо вже про трьох жертв стихії. Найскладніша ситуація на Прикарпатті та Буковині - там оголосили про "червоний" рівень небезпеки. 

Источник материала
loader