На Закарпатті виявили незаконну вирубку лісу на 3 мільйони гривень
На Закарпатті виявили незаконну вирубку лісу на 3 мільйони гривень

На Закарпатті виявили незаконну вирубку лісу на 3 мільйони гривень

400 буків незаконно вирубали на Закарпатті. Відбулося це за сприяння колишніх посадових осіб лісового господарства. Тепер їх справу передали до суду.

Підозрюваними є двоє колишніх посадовців одного із державних лісогосподарських підприємств Закарпатської області, повідомили у Нацполіції. Про яке саме лісове господарство йде мова – не вказується.

Встановлено, що підозрювані допустили незаконну порубку понад 400 дерев породи бук на ввіреній їм території. Правоохоронці оцінили порушення в три мільйони гривень.

На Закарпатті виявили незаконну вирубку лісу на 3 мільйони гривень - Фото 1
На Закарпатті незаконно вирубали 400 буків / фото Нацполіції

Слідство у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду. Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Скандал з незаконною вирубкою лісів в Україні

  • Британська неурядова організація Earthsight провела масштабне розслідування, яке тривало 18 місяців. У ньому вказано, що в Україні незаконно вирубують ліс, який згодом використовують як сировину для одного з найбільш популярних стільців Terje компанії IKEA.
  • Український лісгосп із Великого Бичкова на Закарпатті, який виробляє меблі для IKEA, а також робить заготовку сировини для інших фабрик, інформацію в цьому дослідженні заперечує. Заперечують і наведені факти і в Держлісагентстві.
  • В самій IKEA пообіцяли провести внутрішнє розслідування після публікації цих фактів.
Теги по теме
Новости Украины полиция Экология Игорь Саджениця
Источник материала
loader
loader