Поплічник Путіна Шредер залякує ЄС через нові санкції США проти "Північного потоку-2"
Поплічник Путіна Шредер залякує ЄС через нові санкції США проти "Північного потоку-2"

Поплічник Путіна Шредер залякує ЄС через нові санкції США проти "Північного потоку-2"

США планують запровадити нові санкції проти газопроводу "Північний потік-2". Проти цих санкцій виступив колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер. Він добрий друг президента Росії Володимира Путіна та голова ради директорів компанії "Роснефть". А також головою наглядової ради компанії Nord Stream 2, яка є оператором проєкту газопроводу "Північний потік-2".

Шредер вважає, що нові санкції США проти російського газопроводу "Північний потік-2" свідчать, що американці розривають трансатлантичне партнерство. Окрім того, це є "атака на європейську економіку, неприпустиме посягання на суверенітет ЄС і енергетичну безпеку Західної Європи". Таку думку Шредер висловив у своїй заяві під час публічного слухання Економічного комітету в німецькому Бундестазі, пише газета Handelsblatt.

Чим Шредер лякає Європу

Шредер у своїй заяві він переконує, що США накладають санкції лише на європейські компанії, а не на російські.

"Більше як 120 компаній у секторах суднобудування, машинобудування, навколишнього середовища та безпеки, які працюють або працювали з" Північним потоком-2 ", безпосередньо зазнають впливу. За кожною з цих компаній є європейські робочі місця, які перебувають під загрозою", – переконаний Шредер.

"Незалежність" Шредера

На виступ в Бундестаг Шредера запросив голова економічного комітету Клаус Ернст, який є представником партії лівих поглядів Die Linke. Шредер мав бути як експерт на цьому засіданні. При цьому німецькі видання відзначають, що Шредер не може таким бути, адже є зацікавленою стороною. Він є головою ради директорів "Північного потоку 2" і нещодавно був переобраний на посаду голови наглядової ради російської нафтової компанії "Роснефть".

Теги по теме
Новости политики Северный поток-2 Игорь Саджениця
Источник материала
loader
loader