Відставка Авакова: профільний комітет Ради відмовився розглядати проект постанови
Відставка Авакова: профільний комітет Ради відмовився розглядати проект постанови

Відставка Авакова: профільний комітет Ради відмовився розглядати проект постанови

У "Голосі" закликають розглянути відповідний проект по суті.
Проект постанови про звільнення Авакова зареєстрували у ВР 5 червня / фото УНІАН

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності не включив до порядку денного свого засідання питання звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як передає кореспондент УНІАН, з пропозицією включити до порядку денного це питання виступив перший заступник голови комітету, депутат від "Голосу" Андрій Осадчук.

Йдеться про проект постанови про звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справ України (№ 3606).

Члени комітету не підтримали пропозицію включити цей проект постанови до розгляду на сьогоднішньому засіданні комітету.

Як ідеться у переданому агентству УНІАН повідомленні "Голосу", ця фракція обурена таким рішенням комітету і закликає парламент "не ховатися від складного питання і нарешті ухвалити всі необхідні рішення, аби зняти з посади в уряді людину, відповідальну за численні злочини і правопорушення, скоєні українськими правоохоронцями".

"Спочатку постанова про відставку Авакова зависає між будівлями парламенту, тепер її відмовляються розглядати по суті, роблячи вигляд, що є більш важливі питання... Парламент має зупинити поліцейське свавілля. Поліція має захищати, а не катувати. Аваков має піти", - наголосив Осадчук.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови №3606 про звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Він зареєстрований за авторством майже 60 народних депутатів, серед яких є і з фракції "Слуга народу".

17 червня Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту включити до порядку денного сесії проект постанови.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом