Україна перегляне енергетичний баланс
Україна перегляне енергетичний баланс

Україна перегляне енергетичний баланс

Енергетичний баланс в Україні буде переглянутий у бік зменшення обсягів споживання та збільшення обсягів виробництва "Енергоатомом" на 1,5-2 МВт/год. Про це повідомили в НКРЭКУ, передає кореспондент 112.ua.

Баланс буде переглядатися, у зв'язку з тим, що "Енергоатом" ініціював перегляд планів роботи в осінньо-зимовий період. Це стане тригером, щоб переглянути весь баланс, в тому числі в частині обсягів споживання і виробництва гідрогенерації.

За станом на 24 червня, встановлена потужність ОЕС України становить 52 ГВт, тоді як максимальне споживання всіма категоріями станом на 25 червня було на рівні 16,3 ГВт. У загальному обсязі встановлених потужностей частка атомної генерації становила 25,72%, ТЕС – 40,6%, ТЕЦ – 11.2%, ГЕС – 8,34%, ГАЕС – 2,77% , СЕС – (8,3%)

Раніше народний депутат Сергій Нагорняк під час Погоджувальної ради заявив, що "Енергоатом" недоотримує більше мільйона доларів в день.Нардеп запропонував Буславец пояснити несправедливий баланс у бік приватних компаній, а не державних.

28 квітня Міненерго затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс України на 2020 рік, згідно з яким було передбачено загальне зменшення споживання електроенергії на 9,5% до 138 млрд кВт/год.

Теги по теме
электроэнергия
Источник материала
Поделиться сюжетом