Жодного інфікованого: Кім Чен Ин заявив, що коронавірус не дістався КНДР
Жодного інфікованого: Кім Чен Ин заявив, що коронавірус не дістався КНДР

Жодного інфікованого: Кім Чен Ин заявив, що коронавірус не дістався КНДР

Глава КНДР Кім Чен Ин на нараді політбюро Партії робітників 2 липня заявив, що Північна Корея завадила проникненню та поширенню коронавірусу в країні.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державне північнокорейське інформаційне агентство KCNA.

"Ми ретельно запобігли проникненню злоякісного вірусу і зберегли стабільну протиепідемічну ситуацію, незважаючи на світову кризу в галузі охорони здоров'я, що є успіхом", - заявив Кім Чен Ин.

Він також додав, що попри це розслаблятися ще зарано і закликав північнокорейців підтримувати "максимальну готовність".

Відео Кім Чен Ин уперше за три тижні показався на людях і вразив агресивними заявами

Кім Чен Ин уперше за три тижні показався на людях і вразив агресивними заявами. Лідер КНДР бажає посилити ядерний потенціал країни та перевести у вищий ступінь боєготовності стратегічні збройні сили. Про це він заявив на зустрічі із військовим командуванням.  

Кім Чен Ин уперше за три тижні показався на людях і вразив агресивними заявами

Варто зазначити, що Північна Корея від початку пандемії у світі не підтвердила жодного випадку коронавірусу в країні, а її міністерство охорони здоров'я повідомило, що у всіх 922 осіб, яких протестували, результати виявилися негативними. Сотні людей, які працюють у морських портах і на сухопутних кордонах, регулярно проходять карантин для моніторингу.

В країні також продовжує діяти заборона на громадські зібрання, а люди зобов'язані носити маски. Втім роботу шкіл у КНДР відновили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кім Чен Ин у травні впродовж трьох тижнів не з’являвся на публіці. Низка ЗМІ припускали, що у нього погіршилося здоров'я, деякі писали, що він помер. З'являлася інформація щодо відновлення Кіма після складної операції, однак згодом розвідка Південної Кореї спростувала чутки про це. А вже 24 травня глава КНДР вперше з'явився на публіці і провів засідання Центрального військового комітету Трудової партії Кореї (ТПК) після тритижневої відсутності, яку помітили журналісти. 

Відео Куди зник лідер Північної Кореї Кім Чен Ин – версії ЗМІ

Живий чи ні? Що сталося з лідером Північної Кореї, зараз активно обговорює вся світова спільнота. Ми зібрали основну інформацію із західних ЗМІ. Дивіться. 

Куди зник лідер Північної Кореї Кім Чен Ин – версії ЗМІ
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader