Від початку року СБУ заборонила в'їзд в Україну 128 прихильників терористичних організацій
Від початку року СБУ заборонила в'їзд в Україну 128 прихильників терористичних організацій

Від початку року СБУ заборонила в'їзд в Україну 128 прихильників терористичних організацій

Служба безпеки України протягом першого півріччя 2020 заборонила в'їзд на територію країни 128 іноземцям, які є членами або прихильниками міжнародних терористичних організацій. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

"Зараз разом з Офісом Генерального прокурора СБУ здійснюється екстрадиційна перевірка 37 іноземних бойовиків-терористів. Всі вони перебували в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу і були затримані на території України. Переважна більшість затриманих є громадянами Російської Федерації, інші - громадянами Таджикистану, Узбекистану, Єгипту, Лівану і Казахстану", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в першому півріччі відбулася екстрадиція в Грузію Аль Бару Шишани - одного з керівників ИГИЛ, якого раніше затримала СБУ. Ще двоє іноземців, які переправляли через Україну бойовиків для ИГИЛ і здійснювали фінансування терактів, вже засуджені до більш ніж 10 років ув'язнення за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 258-5 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Також в Києві був затриманий громадянин РФ, який брав участь у діяльності ИГИЛ в Сирії. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту.

У цей же період СБУ виявила та затримала трьох іноземців, які організували етнічну злочинну групу і планували здійснювати незаконне переправлення іноземців через державний кордон України. Щодо іноземців прийнято рішення про примусове повернення в країну походження.

Інша злочинна група, діяльність якої припинила СБУ незаконно легалізувала в Україні вихідців з країн підвищеного терористичного ризику. Трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 368, ч. 1 ст. 369-2 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Також повідомляється, що СБУ викриває кримінальні злочини, пов'язані з сприянням терористичної діяльності.

До таких, зокрема, відноситься розслідування справи стосовно членів міжнародної організованої злочинної угруповання у складі громадян України, Йорданії та Іраку. Вони збували наркотичні та психотропні речовини, а кошти спрямовувались на фінансування тероризму. У цій справі до суду вже направлено обвинувальний висновок.

Інший випадок: організація каналу нелегальної міграції з території РФ в Євросоюз транзитом через Україну. Організатору повідомлено про підозру, направлені до суду обвинувальні акти у відношенні чотирьох фігурантів.

Крім цього, за перше півріччя було вилучено 340 підроблених паспортів іноземців, 5 одиниць зброї та 156 боєприпасів до нього.

Теги по теме
СБУ
Источник материала
loader
loader