Воду відкачували 10 годин поки знайшли тіло: подробиці загибелі комунальника у Харкові
Воду відкачували 10 годин поки знайшли тіло: подробиці загибелі комунальника у Харкові

Воду відкачували 10 годин поки знайшли тіло: подробиці загибелі комунальника у Харкові

70-річний комунальник, який загинув у Харкові, чергував на насосній станції, коли у середмісті під землею прорвало магістраль із гарячою водою. Поки чоловік перекривав трубу, окріп миттєво заповнив приміщення.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Під час інциденту, коли під землею розірвалася труба з окропом і за лічені хвилини затопило насосну станцію, чоловік сповістив диспетчерів про аварію і більше на зв'язок не вийшов.

"Людина полізла закривати засувку. Вода почала надходити. І, мабуть, струмом його вдарило", - каже комунальник.

"Вода зайшла в станцію через лотки і через камери. Від чого людина загинула, зараз з'ясовує слідство. Або це був серцевий напад, або це були ще якісь моменти", - повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко.

За пів години на місце приїхали рятувальники і комунальники. Але в приміщення зайшли не одразу, бо там до вікон стояла вода. Її відкачували 10 годин. І лише тоді знайшли всередині неживого колегу.

Далі взялися качати тони окропу з-під землі. Нині на станції під величезними трубами поодинокі калюжі. А поблизу, просто посеред дороги, тепловики розрили гігантську яму.

Майже цілу добу викачували гарячу воду з-під землі, кажуть комунальники. А тепер шукають  місце, де стався порив. На цей час тут перекрили вулицю. Пройти якось ще можна, а от проїхати машиною - ні.

Відео Загибель комунальника у Харкові: чи знайшли причини і винуватців трагедії

У Харкові загинув комунальник. Він чергував на насосній станції, коли у середмісті під землею прорвало магістраль із гарячою водою. Поки чоловік перекривав трубу, окріп миттєво заповнив приміщення. Чи знайшли причини і винуватців цього лиха - у сюжеті.

Магістраль прорвало, бо зношена, певні місцеві жителі. Труби тут рвало і до цього. Взимку 2018 року без тепла та гарячої води у мороз тут залишилось зо три сотні житлових будинків. Тоді місцеві урядовці запевняли, що поміняли старий водогін.

Розслідування проводить лабораторія металів. Поліція та прокуратура теж проводять слідство за статтею "порушення правил під час робіт із підвищеною небезпекою".

"На підприємстві "Харківські теплові мережі" отримують необхідні документи, ознайомлюються з ними. Після чого буде встановлено, чи є винні особи в тому, що відбулася ця трагедія", - повідомив речник прокурора Харківської області Дмитро Чубенко.

Родині загиблого міські урядовці обіцяють допомогу.

Источник материала
Поделиться сюжетом