"Зламаний" розвідний міст в Миколаєві заварили намертво 10-тонними блоками
"Зламаний" розвідний міст в Миколаєві заварили намертво 10-тонними блоками

"Зламаний" розвідний міст в Миколаєві заварили намертво 10-тонними блоками

У Миколаєві заварили намертво переправу через річку Інгул, яка раптово розкрилася.

Про це йдеться вТСН.16.45.

О 5-й ранку міст через Інгулраптово почав підніматися. Спрацював розвідний механізм, кажуть місцеві. Водіїв врятувало те, що вже було світло і вони вчасно помітили те, що відбувається. До мосту одразу приїхали ремонтники. Поліція закрила проїзд і по обидва боки одразу виникли затори.

Міст через Інгул збудований так, що його розвідна частина піднімається аби кораблі заходили в акваторію Інгулу для ремонту на суднобудівний завод. Зазвичай гідравлічний  механізм вимикають після попередження містян. Утім, цього ранку – він спрацював самовільно – кажуть інженери. Винуватять в усьому дорожників. Мовляв, ті без попередження почали ремонт, зняли великий шар з розвідної частини мосту і той не витримав. «Він знизу був зафіксований запірним бортами, асфальт був знятий, міст полегшився і запірні пристрої не витримали навантаження», - переконаний  інженер Експлуатаційно-лінійного управління автодоріг Миколаєва Павло Лаврєнтьєв.

Проте в службі автомобільних доріг запевняють, що попередили комунальників за тиждень до початку ремонту. Крім того,  асфальту вони зняли не так вже й багато, бо він вже зруйнувався до них. 

Інгульський міст  за майже 40 років експлуатації ніколи капітально не ремонтували. А містяни згадують, що у 90-х роках переправа теж піднялася сама по собі на 40 см. Тоді тут розбився автомобіль і загинула жінка.

Натомість відповідальні за міст запевняють, він справний.  «Розвідні механізми перевіряються кожен день. Є регламент. Вчора його перевіряли, він бив в справному стані», - каже прораб ділянки Інгульского мосту Валентин Литвиченко.

Дві години знадобилося ремонтникам, щоб відновити рух транспорту. Після цього міст законсервували намертво. Нині з обох боків мосту встановили бетонні блоки, кожен вагою у 10 тонн аби стримати підняття розвідної частини мосту.

У міськраді призначили службове розслідування аби з’ясувати причину аварії. Саму переправу не розводитимуть, поки дорожники не закінчать ремонт.

Кореспондент Лілія Родіна.

Источник материала
Поделиться сюжетом