"Прикра непрофесійність": що думають фахівці про вилучення детективами ДБР військової техніки
"Прикра непрофесійність": що думають фахівці про вилучення детективами ДБР військової техніки

"Прикра непрофесійність": що думають фахівці про вилучення детективами ДБР військової техніки

Державне бюро розслідувань після скандалу, який зчинився напередодні, таки повернуло у частини Протиповітряної оборони обладнання для наведення. Напередодні детективи ДБР прийшли з обшуками у три зенітні ракетні бригади та вилучили надвисокочастотні приладидля системи наведення ракет протиповітряної оборони. Бо їх, буцімто, закупили з порушенням. Військові обурились, адже в ухвалі суду, з якою прийшли детективи, жодного дозволу на вилучення не було, а без обладнання, яке забрали слідчі, система ППО фактично стала безпорадною, йдеться у сюжеті "Спецкор" на 2+2.

Чому потрібно було забирати надважливе обладнання, яке захищає українське небо від ворога, детективи Державного бюро розслідувань так досі й не пояснили. Для розуміння, слідчі забрали надвисокочастотні системи наведення ракет протиповітряної оборони, так звані клістрони.

"Якщо немає цього генератора, зенітно-ракетний комплекс не працює і завдання по знищенню порушника повітряних кордонів нашої держави чи взагалі літальних апаратів противника виконати неможливо", - кажуть військові.

Щоправда, одразу після того як вилучили, в соціальних мережах піднявся шалений галас. Обладнання таки повернути. Принаймні в цьому запевнило  у себе на інтернет-сторінці Держабюро. Дії детективів обіцяють спочатку розслідувати, а вже за кілька годин -їх самих покарати.

"Посадові особи, причетні до вилучення техніки, відсторонені від займаних посад. За результатами службового розслідування буде вирішено питання щодо їх подальшого звільнення", - йдеться у заяві ДБР.

Між іншим, в ухвалі суду, з якою прийшли детективи, жодного дозволу на вилучення не було. Лише огляд військової частини.

Ворог небом не пролітав, заспокоюють в повітряних військах. Вилучили обладнання, яке, нібито, було на складі. Та це дії детективів ДБР аж ніяк не виправдовує.

Не бачить теорій змови і колишній заступник військової прокуратури Анатолій Маркевич. Каже, все що натворили детективи Держбюро - це від злісних намірів некомпетентності.

"Вони як діти, вони не розуміли, що вони роблять ті слідчі ДБР, то біда. Це просто така прикра, на мій погляд, непрофесійність цих слідчих ДБР, і в мене викликає сумнів в професійній придатності їхніх керівників", - коментує ексзаступник військового прокурора Анатолій Маркевич.

Наламали, дров, а тепер розбиратимуться. Звідусіль обіцяють розібратись та покарати винних за підрив національної безпеки.

Источник материала
Поделиться сюжетом