У Волинській області через брудну воду у річці масово загинула риба
У Волинській області через брудну воду у річці масово загинула риба

У Волинській області через брудну воду у річці масово загинула риба

У річці Стир у Волинській області зафіксували масову загибель риби, до якої призвела, найімовірніше, брудна вода. Збиткиоцінюють у понад вісім мільйонів гривень.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований в Facebook.

За його словами, ще 25 червня співробітники Державної екологічної інспекції із спільно з місцевим рибоохоронним патрулем перевірили русла річки Стир на ділянці від села Липляни до села Княгининок. Під час інспекції вони виявили мертву рибу на площі 177,5 тисяч квадратних метрів. Попередньо, вважають, що риба загинула через брудну воду.

"Сума збитків за знищену рибу становить 653 276 гривень, а за втрату її потомства – 7 636 860 гривень. Отриманий від Держспоживслужби звіт свідчить про те, що патологічного матеріалу збудників екто- та ендопаразитів у водоймі немає. Водночас на зябрах мертвих риб виявили густий брудно-сірий слиз. Інспектори вважають, що риба загинула через забруднення води", - сказано у повідомленні Мальованого. 

Наразі зразки води відправили на дослідження. У разі, якщо якість води буде перевищена, інспекція нарахує додаткові збитки.

Наприкінці минулого місяця представниками ДЕІ у Волинській області із залученням спеціалістів Волинського рибоохоронного...

Опубликовано Державна екологічна інспекція України Четверг, 2 июля 2020 г.

Нагадаємо, на Бузькому лимані біля селища Новобогданівка Миколаївської області виявили масовий замор риби, а вода стала синьо-зеленого кольору. На місці відбору зразків вода була мутною та зі специфічними запахом. Попередньо, риба загинула через нестачу кисню у воді. 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны