Кількість жертв сягнула 188: у Чернівецькій області розповіли про ситуацію з коронавірусом
Кількість жертв сягнула 188: у Чернівецькій області розповіли про ситуацію з коронавірусом

Кількість жертв сягнула 188: у Чернівецькій області розповіли про ситуацію з коронавірусом

Увечері неділі, 5 липня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили в іще 16 людей.

Лабораторний центр опрацював 152 зразки, повідомляється на сайті Чернівецької облдержадміністрації.

Впродовж доби в області від нової коронавірусної інфекції одужали ще 59 пацієнтів.

Водночас в ОДА повідомили про ще дві жертви коронавірусу. Так, недуга забрала життя 71-річного мешканця Хотинського району, який також страждав від ішемії та дифузного кардіосклерозу. Окрім того, помер 72-річний житель Кіцманського району, який, окрім COVID-19, хворів також на ішемію, кардіосклероз, судинний паркінсонізм.

Зазначається, що станом на 5 липня у лікарнях області перебувають 336 людей, у 146 з яких підтверджено коронавірус. Водночас стан 39 пацієнтів медики оцінюють як важкий. "З них у реанімаціях - 31, на апаратах штучної вентиляції легень - 3", - додали у повідомленні.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 5 018 людей. Серед них 188 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 2 218 - одужали

Від 1 липня на Буковині почало діяти послаблення карантину, зокрема відновилося внутрішньообласне сполучення, відкрилися спортзали, ресторани, стадіони та спортивні майданчики.

Відео Коронавірус не вщухає: які настрої в українців в умовах пандемії

Коронавірус вперто не хоче відступати. Цього тижня мали світовий антирекорд! За добу захворіло чверть мільйона людей! Найбільше нових випадків у США та Бразилії. Європа почала закривати на карантин міста. Напередодні через спалах ковіду в Іспанії ізолювали цілий округ - 200 тисяч людей. В червоній зоні - і Україна. Шенгенська зона українських туристів до себе не пускає. Полетіти на відпочинок можемо лише в 5 країн. Кількість хворих на пневмонію і госпіталізованих постійно росте. Хворих на Ковід - у нас вже 48,5 тисяч.

Источник материала
Поделиться сюжетом