В Україні готують пілотний проєкт із закриття шахт в одному з міст
В Україні готують пілотний проєкт із закриття шахт в одному з міст

В Україні готують пілотний проєкт із закриття шахт в одному з міст

В Україні готується пілотний проєкт із закриття шахт у одному з міст. Для цього Мінерергетики планує використати німецький досвід. 

Про це тимчасова виконувачка обов’язків міністерки енергетики Ольга Буславець сказала в інтерв'ю "Радіо Свободі". 

Пілотний проєкт закриття шахт відбудеться у одному з мономіст (населений пункт, який розбудовують навколо виробничих об'єктів для розселення робітників). Втім, яке саме місто це буде, наразі невідомо. 

"Ми маємо майже 65 мономіст, в яких тільки шахта є тим підприємством, на якому можуть працювати люди. І, як правило, це одна працююча людина, яка годує всю родину. І ми повинні розуміти, яким чином нам необхідно цих людей захистити, дати можливість трансформуватися цим регіонам, щоб там була робота", - повідомила Буславець. 

Вона також розповіла про перемовини з послом Німеччини стосовно допомоги в рамках пілотного проєкту. Також був дзвінок прем’єр-міністра до канцлерки Німеччини Ангели Меркель, де обговорювалися деталі співпраці. 

Нагадаємо, Кабмін затвердив меморандум з інвесторами в "зелену" енергетику України. Верховна Рада підтримала урядовий законопроєкт про "зелену енергетику".

Відео Зелена енергетика з часом почне виштовхувати атомну з балансу - Дяченко

Те, що відбувається з атомною енергією - це проблема розвитку зеленої енергетики. Є її наслідком, перш за все. Там не стільки зелений тариф, скільки гарантії потрапляння в баланс. Надалі зелена енергетика почне виштовхувати атомну з балансу - спрогнозував голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій Дяченко.

Зелена енергетика з часом почне виштовхувати атомну з балансу - Дяченко
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader