19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Велика Британія ввела санкції проти керівника Слідчого комітету РФ та ще 24 росіян
Велика Британія ввела санкції проти керівника Слідчого комітету РФ та ще 24 росіян

Велика Британія ввела санкції проти керівника Слідчого комітету РФ та ще 24 росіян

Влада Великої Британії ввела персональні санкції проти голови Слідчого комітету Росії (СКР) Олександра Бастрикіна і ще 24 осіб, пов'язаних з російськими силовими структурами.

Про це оголосив глава британського МЗС Домінік Рааб, виступаючи в парламенті зі звітом про діяльність уряду щодо боротьби з порушеннями прав людини в світі, повідомляє Forbes.

Як зазначається у документі, опублікованому на урядовому сайті, до списку включені 25 росіян.

«Серед них, крім Бастрикіна, заступник генерального прокурора Росії Віктор Гринь, суддя Мосміськсуду Сергій Підопригора, судді Олексій Криворучко і Світлана Ухналева, колишній співробітник прокуратури та СК при МВС Олег Логунов, ексначальник СІЗО «Матроська тиша» Іван Прокопенко, лікар Олександра Гаусс, а також інші слідчі, тюремники і судді, як колишні, так і нинішні.

Ці люди, за твердженням британської влади, причетні до смерті в «Матроської тиші» аудитора Сергія Магнітського», - йдеться у повідомленні.

«Ті, у кого на руках кров, не зможуть вільно в'їхати в цю країну, скупити нерухомість на Кінґс-роуд (вулиця, що пролягає через престижні райони Лондона - ред), піти на різдвяний шопінг або перекачати брудні гроші через британські банки», - заявив Рааб.

Аудитор Сергій Магнітський, який розслідував схеми масштабного розкрадання бюджетних коштів російськими чиновниками і силовиками, помер в листопаді 2009 року в московському СІЗО «Матроська тиша».

За рік до цього юрист був заарештований за звинуваченням у допомозі інвестору Вільяму Браудеру в ухиленні від сплати податків.

Адвокати Магнітського заявляли, що його смерть стала наслідком відмови тюремників надати йому своєчасну медичну допомогу.

Після смерті Магнітського в Росії відбулися відставки кількох десятків високопоставлених силовиків.

Країни Заходу розцінили смерть Магнітського, як грубе порушення прав людини і розробили кілька санкційних механізмів - зокрема в США ще під час президента Барака Обами був прийнятий, так званий, Акт Магнітського.

Крім того, британська влада оголосила про санкції щодо двох генералів армії М'янми у зв'язку з чистками мусульман, двох компаній з Північної Кореї і ряду підданих Саудівської Аравії у справі про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкуджі.

Всього в списку 47 осіб, в тому числі 25 з російським громадянством.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны