Сьогодні відбудеться ЗНО з англійської мови: на тестування зареєструвалися майже 118 тисяч абітурієнтів
Сьогодні відбудеться ЗНО з англійської мови: на тестування зареєструвалися майже 118 тисяч абітурієнтів

Сьогодні відбудеться ЗНО з англійської мови: на тестування зареєструвалися майже 118 тисяч абітурієнтів

У вівторок, 7 липня, українські абітурієнти складатимуть ЗНО з англійської мови.

Як розповіли в ефірі Сніданку з 1+1, за даними Українського центру оцінювання якості освіти, на тестування з цього предмету зареєструвалися майже 118 тисяч людей, освітяни підготували майже вісім тисяч аудиторій. 

Зазначається, що торік, для порівняння, охочих скласти ЗНО з англійської було майже на 22 тисячі менше. Завдання для учасників тестування з англійської сьогодні складатимуться з чотирьох частин, зокрема, з аудіювання – тобто, розуміння мови на слух.

Наступною після англійської складатимуть історію України – 9 липня. А поки що не забудьте прихопити з собою ручки з чорним чорнилом, як радять організатори незалежного зовнішнього оцінювання, пляшечку з питною водою, необхідні документи і, звісно, засоби індивідуального захисту, тобто маски. 

Нагадаємо, Верховна Рада України на позачерговому засіданні 3 липня проголосувала за спрощення вступу у заклади вищої освіти випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. Діти з цих територій матимуть змогу вступати до вишів без складання ЗНО та матимуть можливість вступити до всіх навчальних закладів, а не за обмеженим окремим списком (91 навчальний заклад), як це було у попередні роки. Їм для цього потрібно буде скласти вступні іспити.

Відео Абітурієнти з окупованих територій Донбасу та анексованого Криму зможуть вступати до вишів без ЗНО

Вступ до вишів без ЗНО. Депутати ухвалили зміни до закону про вищу освіту і тепер абітурієнти з окупованих територій Донбасу та анексованого Криму зможуть вступати до вищих навчальних закладів без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Причому в усі виші, а не в обмежений перелік, як це було досі. Навчатимуться такі студенти безкоштовно: це держзамовлення у межах квот. Закон ухвалили в цілому, попри критику опозиції. 

Абітурієнти з окупованих територій Донбасу та анексованого Криму зможуть вступати до вишів без ЗНО
Источник материала
loader
loader