У ЦГЗ розповіли, хто може достроково вийти із самоізоляції при в'їзді в Україну
У ЦГЗ розповіли, хто може достроково вийти із самоізоляції при в'їзді в Україну

У ЦГЗ розповіли, хто може достроково вийти із самоізоляції при в'їзді в Україну

Громадяни, які в'їжджають на територію України, можуть достроково вийти із 14-денної самоізоляції. Для цього їм необхідно у певних лабораторних центрах пройти ПЛР-дослідження на коронавірус та отримати негативний результат.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

Дострокове припинення самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону або пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополь протягом останніх 14 днів можливе:

  • лише для осіб, які перебувають на самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) протягом останніх 14 днів;
  • лише на підставі негативного результату ПЛР-дослідження, здійсненого з метою припинення самоізоляції після перетину кордону та КПВВ;
  • лише за результатами дослідження лабораторії із переліку, визначеному Міністерством охорони здоров'я.

"Тобто, особа має здати власний біологічний матеріал на ПЛР-дослідження лабораторії з переліку, попередньо заповнивши інформовану згоду на опрацювання даних. У формі необхідно обов’язково зазначити факт перетину кордону, якщо він відбувся протягом останніх 14 днів, і точну дату прибуття на територію України", - зауважують у ЦГЗ.

Для уникнення небажаних наслідків у формі варто зазначити номер телефону, який було використано для встановлення застосунку "Дій вдома", зауважують у ЦГЗ.

Про отримання негативного результату громадяни будуть поінформовані через застосунок "Дій вдома".

Зі списком лабораторій, де можна провести ПЛР-тестування на коронавірус, можна ознайомитися на сайті ЦГЗ.

Нагадаємо, сьогодні, 7 липня, у Запоріжжі було виявлено черговий випадок інфікування коронавірусом. COVID-19 підтвердили у пасажира, який прибув до міста зі Стамбула (Туреччина). 

Відео Найближчим часом в Україні втричі зросте кількість тестувань на коронавірус

Ще більше тестів на коронавірус. Всесвітня організація охорони здоров'я та ЄС передали Україні обладнання та реагенти для тестування на COVID-19. Їх отримають 27 лабораторій по всій країні. Це дасть змогу збільшити кількість тестувань на коронавірус утричі. Загальна вартість медичного вантажу – 3,5 мільйони євро. Від початку пандемії Україна вже збільшила кількість ПЛР-тестувань на добу - із 300 до 14 тисяч. Загалом працюють 83 лабораторії.

Найближчим часом в Україні втричі зросте кількість тестувань на коронавірус

 

Источник материала
loader
loader