Конгрес США хоче збільшити військову допомогу Україні до 275 мільйонів доларів
Конгрес США хоче збільшити військову допомогу Україні до 275 мільйонів доларів

Конгрес США хоче збільшити військову допомогу Україні до 275 мільйонів доларів

У 2021 році Сполучені Штати Америки можуть виділити Україні 275 мільйонів доларів військової допомоги. 

Про це йдеться в оприлюдненому на сайті Комітету з питань асигнувань Палати представників Конгресу США проєкті бюджету на наступний рік.

Зазначається, що ця сума є на 25 мільйонів доларів вищою українського запиту. Окрім того, наголошується, що у випадку будь-яких невиправданих затримок у виплаті допомоги Конгрес США повинен бути проінформованим американським міністром оборони, яким від 2017 року є Марк Еспер.

Водночас проєкт бюджету ще повинен пройти етапи затвердження у Палаті представників США та в американському Сенаті, а тоді його зможе підписати голова держави. Фінансовий рік в країні розпочнеться 1 жовтня.

Раніше за рекомендацією американського Міністерства оборони Конгрес США затвердив виділення 250 мільйонів доларів за програмою "Ініціатива безпекової допомоги Україні". 

Нагадаємо, що минулого місяця Україна отримала від США обладнання на понад 60 мільйонів доларів для потреб військових. Серед переданого були американські ракети Javelin. 

Відео До України везуть нову партію американських "Джавелінів"

Нову партію американських "Джавелінів" - сучасних протитанкових керованих ракет - найближчим часом отримає українське військо. Ракети вже передали управлінню оборонного співробітництва посольства США і їх готують доправити до України. Американські дипломати наголошують, що це - військова допомога на підтримку суверенітету України в боротьбі з російською агресією. Окрім протитанкових ракет, ЗСУ отримають й інші види боєприпасів та засоби зв'язку.

До України везуть нову партію американських "Джавелінів"
Источник материала
loader
loader