"Посилено всі види розвідки": Наєв розповів, чи є наразі загроза вторгнення РФ до Херсонської області
"Посилено всі види розвідки": Наєв розповів, чи є наразі загроза вторгнення РФ до Херсонської області

"Посилено всі види розвідки": Наєв розповів, чи є наразі загроза вторгнення РФ до Херсонської області

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв повідомив, що невелика кількість підрозділів Збройних сил РФ перебувають уздовж адміністративної межі між Херсонською областю і Автономною Республікою Крим, однак на цей час безпосередніх загроз щодо наступу немає.

Про це він заявив в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1. 

"Стан справ на таврійському напрямку такий, що Збройними силами України посилено всі види розвідки. Також в посиленому режимі ведеться розвідка всіма органами України, які мають на це повноваження. Щоденно здобуваються відомості про Збройні сили Російської Федерації на півострові, на тимчасово окупованій території, і надаються керівництву ЗСУ. Вони аналізуються, чітко відстежується стан, положення тих підрозділів, які перебувають на тимчасово окупованій території в Криму, дії щодо нашого Північно-кримського каналу", - зазначив командувач ОС.

За його словами, повністю відстежується ситуація щодо можливості перекидання додаткових сил і засобів на півострів з територіальної частини Російської Федерації.

"Зазначений стан, положення щодо ворога таке, що наразі ворог не підготував наступальний удар... Його підрозділи перебувають в пунктах постійної дислокації. Уздовж адміністративної межі між Херсонською областю і Автономною Республікою Крим перебуває невелика кількість підрозділів Збройних сил РФ, які виконують завдання щодо спостереження за нашим угрупованням ЗСУ", - зауважив Наєв.

За його словами, наразі безпосередніх загроз щодо наступу Збройних сил РФ на Херсонську область "не виявлено і не встановлено".

Нагадаємо, що колишній командувач Збройними силами США в Європі генерал Бен Ходжес переконаний, що Росія, яка перетворила окупований Крим в потужну військову базу, через брак води на півострові, може вторгнутися в Херсонську область України, використавши навчання, які відбуватимуться у вересні.

За словами так званого "очільника" анексованого півострова Сергія Аксенова, 2020 рік став найбільш посушливим за 150 років. Лише за останній місяць наповнюваність водосховищ Криму знизилася на 7,1 мільйона кубометрів. 

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader