У Польщі розпочався другий тур президентських виборів
У Польщі розпочався другий тур президентських виборів

У Польщі розпочався другий тур президентських виборів

У Польщі почалося голосування у другому турі президентських виборів. Більш ніж 27 тисяч виборчих дільниць відкрилися о 08:00 неділі, 12 липня. Вони працюватимуть до 21:00.

Проголосувати можуть близько 30 млн поляків, з яких 520 тисяч - за кордоном. Вони повинні поставити знак Х напроти прізвища одного з двох кандидатів - чинного польського лідера Анджея Дуди або опозиційного кандидата від Громадянської платформи і мера Варшави Рафала Тшасковського.

Відповідно до останнього опитування, Тшасковський лідирував з мінімальним відривом. Він отримав підтримку 47,4% виборців. Дуду підтримують 45,7% респондентів. Важливо, що 6,9% опитаних досі не визначилися, за кого віддадуть свій голос.

За результатами першого туру Дуда здобув 43,5% голосів, натомість за його конкурента Тшасковського віддали свої голоси 30,46% виборців

Відео Вибори у Польщі: у першому турі лідирує чинний президент Дуда

У першому турі президентських виборів у Польщі, за даними екзит полів, лідирує чинний президент Анджей Дуда. У нього майже 42 відсотки. На другому місці мер Варшави Рафал Тшасковський - із 30-тьма відсотками. Вибори, заплановані ще на 10 травня і перенесені через пандемію, пройшли за рекордної явки - понад 62% виборців. Подекуди люди, щоб проголосувати, чекали по півтори години.

Вибори у Польщі: у першому турі лідирує чинний президент Дуда

Відео Дуда поки що лідирує: результати першого туру президентських виборів у Польщі

Голосування в умовах пандемії. Попри коронавірус - із рекордною за 25 років явкою - майже 64% - пройшли президентські вибори у Польщі. І ЦВК нині підрахувала майже всі голоси. У другий тур вийшли діючий глава держави Анджей Дуда, якого підтримали більше 43% відсотків виборців, та мер Варшави Рафал Тшасковський, який здобув більше 30%. Ці політики змагатимуться за президентське крісло вже за два тижні і соцопитування дають їм рівні шанси на перемогу.

Дуда поки що лідирує: результати першого туру президентських виборів у Польщі
Источник материала
loader
loader