Побиття, струм та придушення: ФСБ катує затриманих в анексованому Криму, - ООН
Побиття, струм та придушення: ФСБ катує затриманих в анексованому Криму, - ООН

Побиття, струм та придушення: ФСБ катує затриманих в анексованому Криму, - ООН

13 липня, 2020, 21:45.

.

Співробітники ФСБ РФ і інших правоохоронних органів в окупованому Криму застосовують тортури, щоб змушувати людей давати свідчення.

Про це йдеться в нещодавно опублікованій доповіді генерального секретаря ООН по Криму, повідомила Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні в Facebook.

Зокрема, як зазначається, ФСБ застосовує побиття, удари електричним струмом і задушення.

Водночас ніхто з винних так і не був притягнутий до відповідальності в одному з випадків катувань.

Суди або повністю ігнорували скарги жертв на тортури і жорстоке поводження, або призначали розслідування, які проводилися формально і були завершені без пред'явлення жодних звинувачень.

У доповіді генерального секретаря ООН відзначається, що ризик тортур і жорстокого поводження є особливо високим під час свавільних арештів та тримання під вартою без зв’язку із зовнішнім світом.

У задокументованих випадках після надходження постраждалих в Сімферопольському СІЗО або ізоляторів тимчасового тримання медичний персонал зазвичай відмовляв їм у огляді та фіксуванні наявних у них тілесних ушкоджень.

"Рівень безкарності був таким, що в деяких випадках співробітники ФСБ піддавали жертв жорстокого поводження на очах у їхніх адвокатів, залучених державою для здійснення захисту за призначенням.

Останні не вживали жодних заходів для захисту своїх клієнтів", - відзначається в повідомленні місії.

Теги по теме
Война на Донбассе ФСБ
Источник материала
Поделиться сюжетом