У Рівненській області пом'якшили карантин, коли від коронавірусу одужали понад три тисячі пацієнтів
У Рівненській області пом'якшили карантин, коли від коронавірусу одужали понад три тисячі пацієнтів

У Рівненській області пом'якшили карантин, коли від коронавірусу одужали понад три тисячі пацієнтів

Увечері вівторка, 14 липня, у Рівненській області ухвалили рішення про пом'якшення карантину. Так, відновити роботу тепер можуть заклади культури та кінотеатри.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль.

"Рівненщина вийшла з "червоної зони", - зазначив посадовець. - Станом на вечір 14 липня відсоток виявлення випадків інфікування COVID-19 складає 10.6, при допустимій нормі менше 11%".

Очільник ОДА розповів, що після оновлення показників скликав позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В результаті ухвалено рішення про відновлення роботи закладів культури та кінотеатрів, за умови наповненості залів, яка не перевищуватиме 50%.

У середу на Рівненщині також розглянуть "можливість відкриття ресторанів, кафе, барів, їдалень у приміщеннях".

"Друзі, наголошую: послаблення карантинних норм не означає скасування обмежувальних заходів. Ми поступово будемо повертатися до нормального режиму життєдіяльності", - наголосив Коваль.

Від початку спалаху в Рівненській області нову коронавірусну інфекцію підхопили 4 782 особи. Зокрема, 84 інфікованих померли від ускладнень захворювання, тоді як ще 3 101 пацієнт вже одужав. 

Нагадаємо, що раніше у Рівненській області відновили роботу спортивні заклади, зали та фітнес-центри для проведення тренувань. 

Відео У шести областях України не виявили жодного нового випадку коронавірусу

Від початку пандемії в Україні занедужало майже 55 тисяч людей. За останню добу до цієї статистики додалося ще 638 нових випадків інфікування. Найбільше - у Львівській області, у столиці та на Закарпатті. Із позитиву: у шести областях за минулу добу не виявили жодного нового випадку коронавірусу. Це Сумська, Полтавська, Запорізька, Херсонська, Кіровоградська та Житомирська області.

У шести областях України не виявили жодного нового випадку коронавірусу
Источник материала
loader
loader