На Донбасі не вщухають обстріли бойовиків: загинуло троє українських військових
На Донбасі не вщухають обстріли бойовиків: загинуло троє українських військових

На Донбасі не вщухають обстріли бойовиків: загинуло троє українських військових

Упродовж доби, 13 липня, збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомили у пресцентрі штабу ООС. 

Донбас, ООС_5
Операція об'єднаних сил / Facebook

Бойовики використовували міномети 120 та 82 калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник відкривав вогонь поблизу Сартани, Водяного, Авдіївки, Пищевика, біля Кам’янки, Славного та неподалік населеного пункту Первомайське.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" найбільша ворожа збройна активність спостерігалася неподалік Луганського, Кримського та Оріхового, поруч з Хутором Вільний та Майорська. 

Збройні формування РФ обстріляли і ділянку розведення сил та засобів №2 Золоте випустивши 1 міну калібру 120 мм.

Також під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця поблизу селища Зайцеве евакуаційна група потрапила у заздалегідь підготовлену засідку окупантів. "Ворог безжально застосував стрілецьке озброєння практично впритул розстрілявши представників евакуаційної групи", - йдеться у повідомленні.

Під час обстрілу загинув військовий медик, один воїн отримав поранення, а ще один – бойове травмування. Тіла загиблих військових перебувають на місці обстрілу та потребують евакуації.

За минулу добу троє наших мужніх захисників загинули, одного було поранено та ще один отримав бойове травмування. "Командування Об'єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким полеглих українських героїв", йдеться у повідомленні. 

За підтвердженими розвідки, було знищено одного та поранено двох загарбників.

Як повідомлялося, упродовж 12 липня незаконні збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши водночас заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи 152 та 122 калібру, 120- та 82-мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. 

Відео Зона ООС: бойовики поранили шістьох українських бійців

Шестеро поранених українських бійців на Сході за останню добу. Це дані штабу Операції Об'єднаних Сил. Ворог застосовує, зокрема, заборонену мінськими угодами артилерію. Стріляли біля Новотошківського, Оріхового та Кримського, гаряче було й біля Хутору Вільний. Під вогнем противника опинилися околиці Авдіївки й Опитного. Гатили по наших позиціях неподалік Мар’їнки та Кам’янки.

Зона ООС: бойовики поранили шістьох українських бійців

 

Источник материала
loader
loader