Правоохоронця, який у лютому зґвалтував неповнолітню в Одесі, звільнили з лав поліції лише у квітні
Правоохоронця, який у лютому зґвалтував неповнолітню в Одесі, звільнили з лав поліції лише у квітні

Правоохоронця, який у лютому зґвалтував неповнолітню в Одесі, звільнили з лав поліції лише у квітні

Інспектор Нацполіції одного з відділень міста Одеси, якому Державне бюро розслідувань повідомило про підозру за зґвалтування ще у лютому неповнолітньої дівчини, був звільнений з лав правоохоронних органів лише у квітні

Як ТСН.ua повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області, у лютому до них звернулися потерпіла із заявою і вони одразу почали щодо підозрюваного співробітника службове розслідування, а сам поліцейський був відсторонений від виконання службових обов'язків. "Так, це працівник поліції, але є наказ про його звільнення. Наскільки мені відомо, не за власним бажанням. Ми прийняли заяву від дівчини у лютому і не стали цього приховувати. Ми одразу ще у лютому дали на сайт повідомлення про це. Проводилося службове розслідування і проводилися експертизи. Досудове розслідування проводилося ДБР, але результати службового розслідування ми усі їм надали. Але це все було ще у лютому", - розповіли у відділі комунікації.

На сайті обласної поліції зазначено, що "за цим фактом керівництвом ГУНП було відразу ж призначено службову перевірку. На час її проведення працівник був відсторонений від виконання службових обов’язків. У квітні, за її результатами, інспектора з ювенальної превенції звільнили з правоохоронних органів за дискредитацію звання поліцейського, що негативно вплинуло на довіру населення до поліції". 

Як пише Dетектив-Info, 29-річний підозрюваний Михайло П. також був екс-куратором програми з протидії домашньому насильству "Поліна". За інформацією видання, звільнився з лав поліції він за власним бажанням і почав розміщувати власні резюме з пошуку нової роботи, а також на певний період виїхав за кордон. Наразі чоловіка затримано і оголошено йому про підозру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що неповнолітня дівчина познайомилася з підозрюваним наприкінці січня 2020 року, коли до поліції звернулася її матір із заявою про зникнення доньки після чергового конфлікту. Правоохоронці склали щодо матері адміністративний протокол, а з її донькою провели бесіду. 11 лютого підозрюваний, який на той час працював на посаді інспектора сектору ювенальної превенції в Одесі, змусив неповнолітню поїхати до нього додому, де зґвалтував її, а потім відвіз на місце зупинки громадського транспорту. За кілька днів дівчина наважилася розповісти про зґвалтування своєму вчителеві, який переконав її звернутися із заявою до правоохоронців.

Слідчі ДБР 15 липня повідомили про підозру у зґвалтуванні неповнолітньої інспектору Нацполіції. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відео У Києві затримали серійного ґвалтівника-рецидивіста

У Голосіївському районі столиці 46-річний киянин з початку літа влаштував "полювання" на молодих жінок. Діяв зловмисник завжди за однією схемою - підходив до дівчат ззаду і накидав на шию ремінь, після чого примушував жертву йти в ліс, або в інше затишне місце. Зловмисник вже має судимість за зґвалтування та задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом.  

У Києві затримали серійного ґвалтівника-рецидивіста
Источник материала
loader
loader