На кордоні Азербайджану та Вірменії відновилися криваві бої
На кордоні Азербайджану та Вірменії відновилися криваві бої

На кордоні Азербайджану та Вірменії відновилися криваві бої

Міноборони Азербайджану 16 липня повідомило про подовження складної ситуації на товузському напрямку азербайджано-вірменського кордону і відновлення там боїв.

За даними оборонного відомства, з великокаліберної зброї і мінометів обстріляли села Агдам, Дондар Гушчу і Вахідлі, серед мирного населення постраждалих немає. "В даний час на цьому напрямку йде бій. Оперативна обстановка перебуває під контролем підрозділів азербайджанської армії", - наголошується в повідомленні Міноборони.

Своєю чергою в Міноборони Вірменії повідомили, що азербайджанські підрозділи спробували зробити диверсію, після чого почали обстрілювати прикордонні села Айгепар і Мовсес.

"Приблизно о 03:40 вірменські ЗС запобігли спробі диверсійного прориву противника. Після боїв противник, зазнавши втрат, був відкинутий. Потім о 05:20 азербайджанські підрозділи за допомогою гаубиці Д-30 почали обстрілювати села Айгепар, Мовсес. вогонь все ще триває ", - зазначила прессекретар Міноборони республіки Шушан Степанян.

Нагадаємо, між вірменами та азербайджанцями існує давній етнічний конфлікт, який згодом переріс у війну за контроль над Нагірним Карабахом. Війна почалася в лютому 1988 року, коли регіон заявив про вихід з Азербайджанської РСР.

Протягом воєнного конфлікту 1992-1994 років Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом та семи районами, прилеглими до нього. Військові сутички між країнами не припинилися і після оголошення перемир'я.

Відео Тисячі протестувальників вийшли в центр Баку через загострення на кордоні з Вірменією

Тисячі людей у центрі Баку стали учасниками мітингу на підтримку азербайджанської армії. Частина мітингувальників спробувала увірватися у приміщення парламенту країни - силовики затримали десятки людей. Загострення на кордоні Азербайджану та Вірменії називають найбільшим за чотири роки: сторони звинувачують одна одну у зазіханні на територію Нагірного Карабаху та в обстрілах цивільних.  ООН, ОБСЄ та Євросоюз закликають до припинення вогню.    

Тисячі протестувальників вийшли в центр Баку через загострення на кордоні з Вірменією
Источник материала
loader
loader