У Монголії від бубонної чуми помер 15-річний хлопець
У Монголії від бубонної чуми помер 15-річний хлопець

У Монголії від бубонної чуми помер 15-річний хлопець

На заході Монголії від бубонної чуми помер 15-річний хлопець. Він з'їв зараженого бабака, який є переносником хвороби.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на Міністерство охорони здоров'я країни.

За даними речника міністерства Наранжерела Дорджа, ще двох підлітків, які також їли гризуна, лікують антибіотиками. 

Зазначається, що уряд Монголії запровадив карантин у частині провінції Гобі-Алтай, де відбулося кілька випадків зараження. Окрім того, повідомляється, що 15 контактних осіб померлого підлітка перебувають на карантині й також отримують антибіотики.

Нагадаємо, що у західній Монголії на межах з Республікою Алтай і Тувой оголошено безстроковий карантин через спалах бубонної чуми. 

Згодом один випадок бубонної чуми зафіксували у Китаї, в місті Баяннур, розташованому на північний захід від Пекіна. 

За даними інформагентства "Сіньхуа", стан хворого пацієнта покращується, а 15 контактних осіб у неділю звільнили від карантину.

Нагадаємо, "чорна смерть", друга за історичним переліком пандемія чуми, свого часу викосила близько половини населення Європи. Тепер міжнародна команда вчених знайшла можливе місце походження її збудника. Воно розташоване на території сучасної Російської Федерації. 

Як поширювалася чума, до скількох жертв в історії призвела та чи загрожує світу ще одна глобальна пандемія – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Відео У Китаї підтвердили випадок зараження людини бубонною чумою

Китай посилює заходи безпеки через бубонну чуму. У північному регіоні Внутрішня Монголія - підтвердили випадок зараження. Місцева влада вже попередила, хвороба передається від людини до людини. Першим інфекцію підхопив пастух: 15-річний хлопець чи то сам з’їв сире м'ясо бабака, чи контактував із собакою, яка вполювала цю дику тварину – наразі всі подробиці з’ясовують вірусологи. Урядовці вже заборонили в регіоні до кінця року полювати та споживати м'ясо тих тварин, які можуть переносити небезпечну інфекцію. І якщо колись ця недуга була однією з найнебезпечніших у світі, то нині її можна вилікувати антибіотиками - якщо вчасно звернутися до лікаря.

Источник материала
Поделиться сюжетом