Президентські вибори в Білорусі: штаби суперників Лукашенка об'єдналися
Президентські вибори в Білорусі: штаби суперників Лукашенка об'єдналися

Президентські вибори в Білорусі: штаби суперників Лукашенка об'єдналися

У Білорусі для виборів президента вирішили об'єднатися штаби трьох опозиційних кандидатів - зареєстрованої кандидатки Світлани Тихановської та незареєстрованих Віктора Бабарика та Валерія Цепкала. Це головні конкуренти чинного голови держави Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє TUT.by.

Обʼєднана команда у разі виграшу обіцяє повторні чесні вибори та звільнення політв'язнів.

Нагадаємо, напередодні Центрвиборчком зареєстрував п'ять кандидатів у президенти, серед яких й Олександр Лукашенко. Двом головним опонентам чинного президента в реєстрації відмовили. До виборів не допустили колишнього главу Белгазпромбанка Віктора Бабарико та іншого опозиціонера Валерія Цепкало. Вибори у Білорусі мають відбутися 9 серпня. 

Через людивийшли на протести. Правозахисники повідомляють про побиття і жорстоке поводження з затриманими. До відділків у різних містах потрапили понад три сотні учасників анти-владних протестів, півтора десятка журналістів та блогери.

Відео Протести в Білорусі: омонівці жорстоко придушили мітинги у кількох містах

Кілька сотень людей у кількох містах Білорусі вийшли на вулиці через відмову Центрвиборчкому реєструвати незалежних кандидатів у президенти. Білоруси спершу мирно ходили вулицями та аплодували. Жодних гасел не вигукували. Лише коли з'явилися силовики, почали скандувати "ганьба". Точна кількість затриманих наразі невідома, але йдеться про десятки людей. До автозаків просто під час прямого ефіру забрали кількох журналістів з "Єврорадіо", "Радіо Свобода" та "Белсату". Кількох протестувальників, які чинили опір, омонівці жорстоко побили. Напередодні Центрвиборчком зареєстрував 5 кандидатів у президенти, серед яких й Олександр Лукашенко. Двом - головним опонентам чинного президента - в реєстрації відмовив.

Протести в Білорусі: омонівці жорстоко придушили мітинги у кількох містах
Источник материала
loader
loader