У Житомирі на подвір’я екснардепа Розенблата кинули гранату
У Житомирі на подвір’я екснардепа Розенблата кинули гранату

У Житомирі на подвір’я екснардепа Розенблата кинули гранату

У Житомирі невідомий підірвав гранату на подвір’ї будинку народного депутата України 8-го скликання Борислава Розенблата.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Уночі у двір мого будинку кинули гранату, був вибух. На щастя, ніхто не постраждав", - написав Розенблат.

На думку екснардепа, таким чином його родину намагаються залякати через політичну діяльність.

"Використовувати такі методи боротьби з політичними опонентами у 21 столітті неприпустимо! Можливо, комусь не подобаються мої політичні погляди та переконання, які я відверто висловлюю в ефірах центральних телеканалів?.. Заява в поліцію написана, чекаємо на встановлення осіб злочинців та притягнення їх до відповідальності", - наголосив він.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. На подвір’ї були виявлені уламки боєприпаса. Також правоохоронці вилучили записи камер відеоспостереження та проводять інші заходи для встановлення усіх обставин.

Нагадаємо, в червні 2017 року Національне антикорупційне бюро України розкрило схему з видобутку бурштину, до якої причетні тодішні нардепи Розенблат і Поляков. Під виглядом рекультивації в Житомирській області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

Сума хабарів, отриманих у вказаній справі, – понад 300 тисяч гривень. Крім цього, 19 червня детективи НАБУ ще й затримали охоронця тодішнього народного депутата Борислава Розенблата під час отримання хабара в розмірі 200 тисяч доларів.

У лютому 2018 року Солом'янський райсуд Києва дозволив зняти електронний браслет з Розенблата. А у квітні політикові дозволили виїжджати за кордон.

Наприкінці 2019 року Печерський районний суд Києва визнав Розенблата винним в конфлікті інтересів, але закрив справу через завершення терміну.

Источник материала
Поделиться сюжетом