"Не сценарій Нотр-Даму": причиною пожежі у соборі святих Павла і Петра може бути підпал
"Не сценарій Нотр-Даму": причиною пожежі у соборі святих Павла і Петра може бути підпал

"Не сценарій Нотр-Даму": причиною пожежі у соборі святих Павла і Петра може бути підпал

У французькому Нанті масштабна пожежа у соборі святих Павла і Петра в суботу, 18 липня, знищила головний орган і вітражні вікна будівлі. На думку місцевих прокурорів, собор могли підпалити навмисне. 

Про це повідомляють France 24 і BMFTV.

Головний прокурор міста П'єр Сенн заявив, що місцева влада не виключає версію підпалу. За його словами, загоряння сталося в трьох місцях одночасно, тому поліція шукатиме ймовірного винуватця пожежі. 

"Було три осередки - один на рівні головного органа і два по боках від нефу (витягнуте у довжину приміщення відокремлене рядом колон чи стовпів). Тут можлива наявність слідів кримінального правопорушення", - сказав прокурор журналістам. 

Пожежу вдалося локалізувати, продовжується гасіння. 104 пожежники все ще перебувають на місці, аби переконатися, що пожежа повністю контролюється. 

Президент Франції Еммануель Макрон у Twitter висловив підтримку рятувальникам, які борються з вогнем. 

"Після Нотр-Даму, тепер палає собор Св. Петра і Павла у серці Нанту. Висловлюю підтримку нашим пожежникам, які ризикують собою для порятунку цієї перлини готичного мистецтва", - написав президент. 

Après Notre-Dame, la cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul, au cœur de Nantes, est en flammes. Soutien à nos sapeurs-pompiers qui prennent tous les risques pour sauver ce joyau gothique de la cité des Ducs.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 18, 2020

Внаслідок пожежі, ймовірно, повністю знищений орган. "Платформа, на якій він встановлений, дуже нестабільна і може рухнути", - сказав керівник місцевої пожежної служби Лоран Ферлі.

За його словами, нову пожежу не можна порівнювати з тією, яка сталасяу соборі Паризької Богоматері 2019 року. "Це не сценарій Нотр-Даму", - сказав він.

Sur place, au moins six camions de pompiers sont mobilisés pour éteindre l'incendie. Le périmètre est bloqué par les forces de l'ordre. #Nantes #incendie @SDIS44 pic.twitter.com/DVx6CdVfgP

— FranceBleuLoireOcéan (@bleuloireocean) July 18, 2020

Нагадаємо, на заході Франції у місті Нант загорівся кафедральний собор святих Петра і Павла 15 століття. Готичний собор уже палав 28 січня 1972 року. Після цього його закрили на реставрацію на три роки. 

Источник материала
loader
loader