В Україні трохи знизилися ціни на ранні яблука
В Україні трохи знизилися ціни на ранні яблука

В Україні трохи знизилися ціни на ранні яблука

За останній тиждень українські садівники трохи знизили ціни на яблука нового врожаю.

Про це повідомляє EastFruit.

Так, зазначається, що тільки з кінця попереднього тижня оптова ціна на яблуко ранніх сортів на українському ринку знизилася в середньому на 10%. Наразі виробники пропонують до продажу дані фрукти за ціною 14-22 грн/кг в залежності від якості і сорту. За словами садівників, знижувати ціни їх змушує досить висока пропозиція сезонних фруктів, тоді як попит на яблука утримується на низькому рівні.

Відео Чому у цьому році зросли ціни на ягоди

Ціни на ягоди та фрукти цьогоріч дуже високі, і навіть у розпал сезону не падають. Про ціни і якість українських ягід нам розповів наш кореспондент  Тарас Себестянович, він провів інспекцію по столичному ринку. Експерт у сфері якісних та свіжих фруктів та овочів Богдан Вашечка розповів, чому у цьому році зросли ціни на ягоди.   

Чому у цьому році зросли ціни на ягоди

Як повідомляють аналітики EastFruit, але при цьому, не дивлячись на негативний ціновий тренд в сегменті раннього яблука, ціни на дані фрукти на даний момент в середньому все ж у 1,8 рази вище, ніж в аналогічний період минулого року. Таку цінову різницю оператори ринку пояснить пізнім початком сезону в поточному році, а також істотним зменшенням валового збору раннього яблука в країні.

Нагадаємо, раніше експерти повідомили, що дешевих кавунів цього року чекати не варто. Нині ціни на ягоду вже набагато вищі, ніж були торік. Продавці запевняють, що готові знижувати до 3-5 гривень за кілограм. Утім, кавуни все одно будуть дорожчими на третину, ніж за аналогічний період минулого року. 

Відео Сезон малини: який в Україні урожай та які ціни на ягоду

Королева дієт  уже на прилавках. Малина - саме та ягода, яку можна їсти скільки душа бажає і не переживати за талію. Цьогорічний урожай малини поки що не тішить. Через дощі ягода слабо запилилася. Але її сезон лише розпочинається. Великі аграрії віддають перевагу пізнім сортам. Кореспонденти ТСН дізналися не лише ціни на ягоду, а ще й розкриють інші малинові таємниці.

Сезон малини: який в Україні урожай та які ціни на ягоду
Источник материала
loader
loader