Біля посольства США у Багдаді впали три ракети "Катюша" - ЗМІ
Біля посольства США у Багдаді впали три ракети "Катюша" - ЗМІ

Біля посольства США у Багдаді впали три ракети "Катюша" - ЗМІ

У столиці Іраку Багдаді в неділю, 19 липня, поряд з американським посольством розірвалися три ракети "Катюша". Вибухставсяв "зеленій зоні" міста. 

Про це повідомляють Alsumaria News, і Mehr.

Як повідомляють джерела в силах безпеки Іраку, що у "зеленій зоні" розірвалися дві ракети, а пізніще стало відомо про ще одну - в іншому кварталі "зеленої зони". На цій території розміщені диппредставництва різних країн, в тому числі США.

Наразі даних про можливих жертв атаки немає. Місце запуску ракет не встановлено. Як пише The Jerusalem Post, за атакою стоять проіранські бойовики.

Нагадаємо, у ніч проти вівторка 21 січня урядовий квартал Багдада також був обстріляний трьома ракетами

  • Як повідомлялося, уночі проти 3 січня 2020 року США влаштували ракетний обстріл неподалік Міжнародного аеропорту Багдаду - внаслідок нього, зокрема, бувубитий командирелітного підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані. 
  • Після цієї події ситуація на Близькому Сході різко загострилася: в Ірані обіцяють помститися США, влада Іраку засудила операцію американців, а Держдеп США закликав американців негайно покинути територію Іраку. Критикують операцію і в США - спікерка Палати представників Конгресу США назвала ракетний удар "невиправданим та провокативним". 

    Відео США знищили одного з найвпливовіших генералів Ірану Касема Сулеймані

    Тегеран обіцяє помсту, причому жорстоку. Наслідки військової спецоперації не забарилися: уже підскочили ціни на нафту. Що змусило Вашингтон вдатися до вбивства і куди веде ця світова криза - ТСН з'ясовувала.  

    США знищили одного з найвпливовіших генералів Ірану Касема Сулеймані
Источник материала
loader
loader