Ексглаву Укравтодору Славоміра Новака затримали в Польщі: в чому його підозрюють
Ексглаву Укравтодору Славоміра Новака затримали в Польщі: в чому його підозрюють

Ексглаву Укравтодору Славоміра Новака затримали в Польщі: в чому його підозрюють

У Польщі 20 липня затримали ексголову Укравтодору Славоміра Новака. Його підозрюють в корупції та відмиванні грошей.

Про затримання Новака повідомив прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін у своєму твітері.

В чому звинувачують Новака в Польщі

  • Польське антикорупційне бюро підозрює, що Славомір Новак очолював організовану злочинну групу.
  • Окрім нього затримали також "Даріуша З., колишнього командира JW "GROM" та підприємця з Гданська Яцека П.". Зарін пообіцяв оприлюднити всі деталі згодом.

Відставка Новака з посади глави Укравтодору: що треба знати:

  • Славомір Новак написав заяву про відставку з посади голови Укравтодору 24 вересня 2019 року, а вже за день, 25-го числа, її погодив Кабмін.
  • Згодом Новак зазначив, що його відставка – це особисте рішення. Щоправда, такий крок є пов’язаним зі зміною політичної ситуації в Україні.
  • Новак наголосив, що за три роки його керівництва Укравтодором вдалося досягти хороших результатів і успішно реформувати дорожню галузь.

Що відомо про Славоміра Новака?

Він є уродженцем Польщі. Новак у 2011 – 2013 роках очолював міністерство транспорту і водного господарства. Також був депутатом Сейму та відповідав за транспортні плани та інвестиції під час підготовки Польщі до Євро-2012. Укравтодор Новак очолив у жовтні 2016 року, щоправда як виконувач обов’язків. Туди його запросив колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Під керівництвом Новака, зокрема, було запроваджено дві реформи дорожньої галузі – Дорожній фонд та децентралізація дорожнього господарства.
Теги по теме
Новости Украины Польща Новости политики Укравтодор Эмал Наби
Источник материала
loader
loader