Технічна місія МВФ закінчила роботу в Україні
Технічна місія МВФ закінчила роботу в Україні

Технічна місія МВФ закінчила роботу в Україні

В Україні завершила роботу місія технічної підтримки Міжнародного валютного фонду з питань податкової політики. Про це повідомляє пресслужба уряду.

"21 липня 2020 року завершила роботу місія технічної підтримки МВФ з питань податкової політики, яка протягом майже трьох робочих тижнів проходила у режимі відеоконференції за безпосередньої участі представників Міністерства фінансів України. Обсяг роботи Місії передбачав аналіз останніх змін у податковому законодавстві щодо правил міжнародного оподаткування, зокрема тих, що запроваджені Законом України від 16.01.2020 № 466-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, експерти розглянули головні податкові нововведення в контексті імплементації Плану дій BEPS:

  • запровадження правил контрольованих іноземних компаній, інструменти запобігання ухиленню від сплати податків та необґрунтованого використання податкових пільг;
  • удосконалення правил визнання постійних представництв;
  • удосконалення правил контролю за трансфертним ціноутворенням.

Нагадаємо, у Міжнародному валютному фондівважають, що надважливо забезпечити незалежність та професіоналізм Національного банку України за керівництва його новопризначеного очільника Кирила Шевченка. 

Відео Україна отримає перший транш нової кредитної програми від МВФ

Понад 2 мільярди доларів - перший транш нової кредитної програми від МВФ - Україна отримає вже сьогодні. Про погодження позики, загалом на 5 мільярдів, стало відомо минулої ночі. Уперше в українській історії кредитні гроші підуть у бюджет, із них платитимуть зарплати й пенсії. МВФ не вимагає натомість ні підвищення пенсійного віку, ані збільшення тарифів.

Україна отримає перший транш нової кредитної програми від МВФ
Источник материала
loader
loader