19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вбивство журналіста Сергієнка: фігурант справи заявив про катування та вибивання свідчень
Вбивство журналіста Сергієнка: фігурант справи заявив про катування та вибивання свідчень

Вбивство журналіста Сергієнка: фігурант справи заявив про катування та вибивання свідчень

Обвинувачений у справі про вбивство журналіста Василя Сергієнка Віктор Горбенко звинуватив правоохоронців у тиску та погрозах його родині, а також стверджує, що з нього силою вибивали свідчення.

Про це фігурант справи заявив під час пресконференції, повідомляє УНІАН.

"5 років тому на мене фактично скоїли напад невідомі особи. Ніхто не називався. На мене напали, витягнули з автомобіля, стріляли біля моєї голови, і мені сказали, що я робитиму те, що мені скажуть. Потім мене вивезли у лісосмугу, де почали катувати. Намагалися зламати мою волю, і це все тривало 6-7 годин", - розповів чоловік, запевнивши, що є добропорядним громадянином, а не членом злочинної спільноти.

За словами Горбенка, тортурами невідомі змусили його звести наклеп на себе та на інших обвинувачених у причетності до цього злочину – Вадима Мельника, Романа Недибалюка, Валентина Завражина.

Також фігурант справи наголосив, що протягом майже 5 років перебування у слідчому ізоляторі представники Генпрокуратури постійно йому погрожували, шантажували та залякували його рідних.

"Мої права постійно порушуються. Я мушу звернутися до преси, оскільки погрози не припиняються", - додав він.

Окрім цього чоловік поскаржився, що суд відреагував на його заяву про катування лише через півтора року, а за відкритим провадженням щодо цього не відбувається слідчих дій, а також, що у червні 2019 року представники Генпрокуратури подали від його імені заяву до суду щодо нібито переведення з Черкаського слідчого ізолятора до Київського.

"Нас привезли на суд, і один із моїх адвокатів у системі електронного судочинства побачив нібито мою заяву про те, що я прошу перевести мене до Київського слідчого ізолятора СБУ. На засіданні суду я сказав про це судді, що заява не моя. Минулої п’ятниці ми з моїм адвокатом подали заяву про фальсифікацію цього документа, але поки жодних результатів не маємо", - сказав Горбенко.

Зауважимо, Горбенка обвинувачують у викраденні людини, що спричинило тяжкі наслідки, та у створенні злочинної організації.

Нагадаємо, убитий Василь Сергієнко був заступником голови Народної ради Корсунщини. Чоловіка викрали із власного будинку 4 квітня 2014 року, а наступного дня його труп знайшли у Виграївському лісі, що за 15 кілометрів від міста.

Після того, як з ями дістали тіло чоловіка, побачили сліди страшних катувань: у Василя була повністю розбита голова, перебиті коліна, кілька ножових ран в область нирки, ножове поранення в область серця попереду й кілька ножових в серце зі спини, перерізана шия спереду, перерізана потилиця.

Обвинуваченим в організації викрадення, катування та вбивства журналіста є Вадим Мельник - колишній начальник охорони екснардепа Геннадія Бобова. Закатоване тіло Сергієнка знайшли біля бази, пов'язаної з цим депутатом.

Источник материала
Поделиться сюжетом