НАЗК зупинило держфінансування "Слуги народу": інші партії отримали понад 25 мільйонів гривень
НАЗК зупинило держфінансування "Слуги народу": інші партії отримали понад 25 мільйонів гривень

НАЗК зупинило держфінансування "Слуги народу": інші партії отримали понад 25 мільйонів гривень

Національна агенція з питань запобігання корупцію призупинила державне фінансування партії "Слуга народу". У НАЗК кажуть, що політсила сама звернулася до них із таким проханням.

НАЗК зупинило фінансування "Слуги Народу": що відомо

Про це повідомив нардеп від пропрезидентської політсили Максим Зуєв. За словами парламентаря, від липня й до кінця року партія не отримуватиме кошти, виділені з бюджету на забезпечення її статутної діяльності. Відповідний допис з’явився на його фейсбук-сторінці.

Зуєв додав, що "слуги народу" відмовилися від державного фінансування, і 70,3 мільйона гривень мають надіти до Фонду боротьби з коронавірусом.

"НАЗК вже направило листа до Міністерства фінансів із відповідною пропозицією про їхнє переспрямування на потреби українських медиків та засобів захисту від пандемії коронавірусу", – зауважив він.

У НАЗК, зі свого боку, повідомили, що фінансування "Слуги народу" призупинили на ІІІ та ІV квартали 2020 року у зв’язку зі зверненням партії.

"Станом на сьогодні до бюджету не було внесено змін, необхідних для перенаправлення цих коштів. Ці кошти залишаються у розпорядженні НАЗК до внесення відповідних змін в закон України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", – пояснили в Агентстві.

Скільки грошей із Держбюджету отримали інші партії

У НАЗК підкреслили, державне фінансування у ІІІ кварталі 2020 року отримали чотири парламентські партії. Загальна сума перерахованих коштів – 35,73 мільйона гривень.

  • "Європейська Солідарність" – 6,6 мільйона гривень;
  • "Голос" – 4,75 мільйона гривень;
  • "Опозиційна платформа – За життя" – 10,63 мільйона гривень;
  • "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" – 6,67 мільйона гривень.

Окрім цього, "Голосу" та "Євросолідарності" перерахували по 3,54 мільйона гривень. Ці гроші вони отримали за дотримання передбаченого законодавством ґендерного принципу.

Теги по теме
Новости Украины Верховная Рада Новости политики Деньги Слуга народу Бюджет НАПК Андрей Шляхтин
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader